Spadon lanceert nieuw merk Fioranese

Spadon voegt een nieuw merk toe aan haar collectie: Fioranese. Het maakt tegels met een groot gevoel voor stijl. Altijd vooruitlopend op de laatste markttrends met een uitgebreid en volledig assortiment vloertegels voor binnen en buiten, aangevuld met een uitgebreide range aan wand- en mozaïekoplossingen. Het merk is voor het eerst gepresenteerd op Design District.

Fioranese
Fioranese is een Italiaans merk met een rijke ervaring van ruim 50 jaar. Het merk biedt keramische tegels en platen die hoge technische en esthetische prestaties combineren met een modern en eigentijds design.
Maurizio Spadon: “Fioranese is een creatief merk met lef! Uitgekauwde thema’s worden vanuit een nieuwe invalshoek benaderd en dat mondt uit in een verrassende en gedurfde collectie tegels. Hierdoor krijgen de materialen een krachtige uitstraling en dat toont karakter. Een prachtige aanvulling voor ons huidig assortiment voor de architectenmarkt."

Op Design District werden zes collecties geshowd:

DOT
DOT is Andrea Maffei’s interpretatie van beton. Voor deze bekende designer is beton hét materiaal dat de moderne architectuur het beste definieert. Deze tegels met betondesign zijn geïnspireerd op de punten die op beton achtergelaten worden waardoor er een geometrisch patroon op het hele oppervlak ontstaat. DOT maakt een algemeen materiaal zoals beton toegankelijk voor een breed publiek.


Frammenta is geïnspireerd op de Italiaanse Ceppo di Gré steen 

Frammenta
Frammenta is geïnspireerd door de Ceppo di Gré, een Italiaanse steen gevonden in de stad Gré. Het materiaal is veel gebruikt in de Milanese architectuur. Frammenta heeft duidelijke onregelmatige korrels of kiezelstenen in warme grijstonenJuist deze mix van grote en kleine stukken geeft de collectie een opvallende industriële en onderscheidende uitstraling.

Prestige
De Prestige collectie staat voor tijdloze pracht van de fijnste marmersoorten zoals Statuarietto, Borghini, Arabescato, Carnico, Portoro en Black Antique. De collectie gaat verder waar andere ophouden met meer kleuren en stijlvolle combinaties. Het past bij lichte en elegante woon- en commerciële interieurs met een verfijnde architectuur. Interieurs waarin “zacht design” meubels gecombineerd worden met meer moderne of vintage accenten.


De Trastevere Vibrato

Trastevere Vibrato
Travertin is een absolute klassieker en  krijgt een nieuwe invulling  in de Trastevere Vibrato collectie. Het lijnenspel geeft de tegel een schilderachtig dessin. Altijd anders maar met een uniek ontwerp en esthetische mogelijkheden. De gepolijste afwerking benadrukt de diepte van de grafische vormgeving en geeft een extra vleugje verfijning aan de collectie.

Fio: Passepartout & Liquida
De Passepartout collectie bestaat uit twee vormen tegels met een driedimensionale ribbel in een reeks pastelkleuren. De 3D tegels hebben een matte afwerking en zorgen voor een tijdloze elegante uitstraling.

De Liquida collectie valt op door haar unieke vintage patronen die in een hedendaags jasje zijn gestoken. Er zijn tal van combinaties mogelijk met de zes actuele pastelkleuren en acht patronen.

Meer informatie:
Spadon
info@spadon.nl 
www.spadon.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven