LifeEdited-project in New York

Geoptimaliseerd micro-appartement door inklapbaar meubilair

Graham Hill heeft in het kader van zijn LifeEdited-project een appartement in New York opnieuw ingericht. Volgens Hill is het appartement van 33 vierkante meter functioneel veranderd in een woning die twee keer zo groot is. Door uitschuifbare, verplaatsbare en opvouwbare meubelen wordt de ruimte geoptimaliseerd en kan een slaapkamer worden veranderd in een eetkamer voor 10 personen.

Hill is de oprichter van de duurzaamheidswebsite Tree hugger. Het doel van het LifeEdited-project is om te laten zien hoe woonruimtes optimaal kunnen worden benut. Het appartement in New York heet LifeEdited2, in navolging van een vergelijkbaar concept onder de naam LifeEdited1, dat eerder door Hill is ontwikkeld.

LifeEdited2 heeft twee kamers, die uitgerust zijn met aanpasbare meubelen. De eerste kamer bevat witte, gestoffeerde modulaire blokken. De blokken kunnen worden gebruikt als zitting achter een tafel, of kunnen als in een woonkamer in een L-vorm rondom een TV worden gezet. De houten bijzettafel kan in lengte worden aangepast, zodat deze kan worden veranderd in een eettafel voor 10 personen. Dezelfde kamer kan ook worden gebruikt als slaapkamer. In een aantal witte kasten zit een uitklapbed verwerkt. Kastdeuren aan beide zijdes van het uitklapbed vormen kleine tafels naast het bed.

De aangrenzende kamer is op dezelfde manier ingericht om multifunctioneel te zijn. Een lang bureau aan de muur vormt een werkplek, terwijl daarboven een aanrecht voor een minibar is bevestigd. Een mat bovenop het bureau beschermt het oppervlak tegen morsen. Hoewel het appartement bedoeld is voor slechts een bed, kan de tweede kamer na wat strategisch geschuif met stoelen in een logeerkamer worden veranderd. Een uitschuifbaar tussenschot zorgt voor privacy.

Hill koos bij het ontwerp van zijn concept voor een simpel kleurenpallet. De muren zijn wit en de vloer is van eikenhout met een visgraatmotief. De kasten zijn van walnoothout, terwijl qua verlichting voor bronzen lampen is gekozen. De muur in de eerste kamer is voorzien van grijzen panelen van vilt, zodat geluid wordt geabsorbeerd en de akoestiek wordt verbeterd.

In een aparte keuken is gebruik gemaakt van grijze stenen vormen om opspattend water tegen te gaan. Het marmerachtige materiaal is ook gebruikt bij de wasbak van de daaraan grenzende badkamer.

Een van de belangrijkste kenmerken voor duurzaamheid van LifeEdited2 is dat er zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van gerecycled materiaal. Ook zijn er energie besparende ventilatoren geïnstalleerd. “Het zorgt ervoor dat de bewoners een groot, gelukkig, slim, groen en versimpeld leven kunnen leiden in een appartement van 33 vierkante meter, dat echter functioneert als een plek die twee keer zo groot is”, aldus Hill in een verklaring over zijn project.

LifeEdited2 werd voltooid in 2016. Eerder creëerde Hill SecondLife1, dat een oppervlak besloeg van 39 vierkante meter. Met een oppervlak van minder dan 35 vierkante meter geldt LifeEdited2 officieel als een zogeheten micro-appartement. Woningen van dit type worden steeds populairder nu steden steeds meer te maken hebben met woningnood.

Bron: Dezeen


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven