Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Producten voldoen hiermee aan wettelijke regels"

Dakserre LUXboX krijgt KOMO certificering

LUXboX heeft de KOMO certificering op de modulaire
dakserre-systemen verkregen. Door de certificering voldoen de producten hiermee aan het bouwbesluit, zijn toepasbaar in nieuwbouwwoningen en bestaande bouw. Ook bij vergunningsvrij bouwen moet een product voldoen aan het Nederlands bouwbesluit. 

"LUXboX is de eerste fabrikant in Nederland met KOMO certificering op haar modulaire dakserre systeem, hiermee voldoen wij aan het bouwbesluit 2012 en de toekomstige omgevingswet 2021 en de wet Kwaliteitsborging die per 1 januari 2021 van kracht is. Bij invoering van de Wet Kwaliteitsborging moet er aantoonbaar gebouwd worden, een oplevering kan alleen plaatsvinden wanneer er een opleverdossier overhandigd kan worden", laat een woordvoerder weten. 

KOMO gecertificeerd
Het traject van KOMO certificering is in samenspraak gegaan met Dakvenstermeesters Montage Keurmerk en SKH uit Wageningen. De uitgangspunten van LUXboX zijn om een kant en klaar product te leveren voor de hedendaagse bouw waar behoefte is aan geprefabriceerde onderdelen die aantoonbaar voldoen aan het bouwbesluit. Naast het product is het tevens belangrijk dat de montage op de bouw aantoonbaar voldoet, dit is mogelijk met gecertificeerde bedrijven die aangesloten zijn bij Dakvenstermeesters montage Keurmerk. 

Vergunningsvrij
De LUXboX valt onder de wet en regelgeving voor Dakramen en Daglichtproducten van november 2012. De dakserre komt maximaal 60 cm uit het dak, hierdoor is het in 90% van de situaties vergunningsvrij te plaatsen. "Dit is een groot voordeel bij nieuwbouwprojecten, bestaande woningen en renovatieprojecten. Door de opkomst van zonnepanelen die massaal op de zonzijde (meestal achterzijde woonhuis) geplaatst worden is er geen ruimte meer voor dakramen en dakkapellen. De LUXboX dakserre mag in de meeste gemeentes aan de voorzijde vergunningsvrij geplaatst worden, zo is er toch de mogelijkheid om ruimtewinst op zolder te behalen en tevens extra daglicht naar binnen te halen. 
Een dakserre mag op het achter- en zijdak vergunningsvrij geplaatst worden mits er rondom een afstand van 50 cm tot de dakranden aanwezig is en er geen uitzicht is op openbare gebieden.
Bij monumenten en beschermd stadsgebied dient er een vergunning aangevraagd te worden", vervolgt LUXbox.

Modulair bouwen
De dakserre is eenvoudig samen te stellen uit verschillende afmetingen dakvensters van VELUX en FAKRO welke ook onder KOMO certificering vallen. De binnenzijde is geheel wit afgewerkt en voorzien van een waterkerend manchet aan de buitenzijde en een dampremmende folie voor een juiste dakaansluiting aan de binnenzijde. De dakserre wordt kant en klaar afgeleverd op de bouwplaats zodat er dezelfde dag nog genoten kan worden van de nieuwe leefruimte.

Meer informatie:
LUXbox
info@LUXboX.nl
www.luxbox.nl

Publicatiedatum: