Omzet groothandel ruim 3 procent hoger

In het eerste kwartaal van 2019 heeft de groothandel en handelsbemiddeling ruim 3 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal faillissementen in de groothandel bleef historisch laag. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de groothandel en handelsbemiddeling.

Het vertrouwen van ondernemers in de groothandel en handelsbemiddeling nam in het tweede kwartaal van 2019 iets af ten opzichte van een kwartaal eerder. De stemmingsindicator van ondernemend Nederland nam met 1,9 punt af tot 13,4. Het vertrouwen van groothandelaren bleef in het tweede kwartaal wel iets hoger dan het gemiddelde in het niet-financiële bedrijfsleven (12,0). Er zijn in het tweede kwartaal per saldo meer ondernemers in de groothandel die verwachten dat hun omzet toe zal nemen.

Faillissementen
In het eerste kwartaal van 2019 werden er 94 faillissementen uitgesproken in de groothandel en handelsbemiddeling. Sinds het tweede kwartaal van 2017 ligt het aantal faillissementen onder de 100. Daarmee lag het aantal faillissementen de afgelopen 2 jaar fors lager dan in de jaren daarvoor. In 2013 werden er nog ruim 200 faillissementen per kwartaal uitgesproken.

Bron: www.cbs.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven