En personeel van Forbo Flooring legt werk in estafette neer

Fabriek Forbo Novilon houdt 56-uursstaking

Vorige week donderdag en vrijdag lag de fabriek van Forbo Flooring in Assendelft plat. De 550 medewerkers van genoemde linoleummaker hielden een 48-uursstaking. Die staking krijgt nog deze week een vervolg. Het personeel gaat het werk nu in estafette neerleggen; iedere dag staakt een (andere) afdeling.
Sinds gisteravond (dinsdag 11 juni) is het ook de beurt aan Forbo Novilon in Coevorden. Daar liep om 18.00 uur het ultimatum voor een betere cao af met als gevolg dat vier uur later een 56 uur durende staking is begonnen. Bij de vloerbedekkingsfabrikant werken zo’n 400 mensen, waarvan 275 in vaste dienst. 

RTV Drenthe meldt dat bij de ingang van Forbo Novilon in Coevorden zich woensdagochtend zo'n honderd stakende werknemers hebben gemeld. Het werk wordt in ieder geval tot vrijdagmorgen 06.00 uur neergelegd.

De medewerkers van Forbo staken omdat het bedrijf niet is ingegaan op een eerder gesteld ultimatum voor een goede cao. FNV Procesindustrie eist een loonsverhoging van 5% per 1 januari 2019, met een bodem van 135 euro. Het eindbod van de werkgever blijft op 2% steken, dat is onder de inflatie van dit jaar, aldus de FNV. Tevens eist FNV een hogere reiskostenvergoeding. Ondanks de staking in Assendelft is er nog geen enkele vooruitgang geboekt.

Het ultimatum dat FNV voor Forbo Novilon in Coevorden stelde, verliep dus gisteravond. "Werknemers willen een eerlijk loon en zij eisen een betrouwbare werkgever", aldus Yolanda Reus, bestuurder van FNV Procesindustrie. Volgens haar wordt voor de cao onvoldoende geboden, terwijl aandeelhouders wel een extra dividend uitgekeerd hebben gekregen. Ook zou het bedrijf zich niet aan eerder gemaakte cao-afspraken houden.

Meer informatie: www.fnv.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven