Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In elkaar gezet zonder schroeven of spijkers te gebruiken

Ambachtelijke Chinese tradities gebruikt bij creëren nieuwe meubelcollectie

De in Brooklyn gevestigde ontwerpstudio Sun At Six heeft zijn tweede meubelcollectie geïntroduceerd. Deze heeft een groot aantal creaties, waaronder tafels, krukken, stoelen en een boekenkast. De meubels zijn ontwikkeld aan de hand van een concept dat uitgaat van het bevorderen van persoonlijke relaties.

Sun at Six werkte voor deze collectie samen met ambachtelijke meubelmakers uit Guangzhou in China. Er is gebruik gemaakt van een traditionele techniek genaamd sun mao ( 榫卯) . Bij sun mao wordt gebruik gemaakt van gecompliceerde aansluitingen tussen de verschillende onderdelen, waardoor een meubel in elkaar kan worden gezet zonder gebruik te maken van schroeven of spijkers. Het resultaat is een elegante en geraffineerde afwerking van de meubelen.

Een van de hoogtepunten van de collectie is de Mora-boekenkast. De Mora is een mooie combinatie van traditioneel vakmanschap en moderne esthetiek. De strakke lijnen zijn voorzien van subtiele details, zoals gegroefde lijnen in de rug van de boekenkast. De Mora is vervaardig van massief wit eikenhout en vernist met een speciale olie, die door de studio zelf wordt vervaardigd.

“De techniek is prachtig, maar er zijn steeds minder ambachtslieden over die weten hoe het moet worden toegepast”, zegt de artistiek directeur van Sun at Six, Antares Yee. “Mijn familie werkt al 30 jaar met deze traditie. Een van onze doelen is om te voorkomen dat sun mao in de vergetelheid raakt. Het was geweldig om met de ambachtelijke meubelmakers te werken. We hopen dat als men het werk van deze mensen zien de Chinese ambachten een menselijker voorkomen krijgen. We willen een eind maken aan het stereotype van Made in China”, zegt Antares Yee tot slot.

Meer informatie:
Sun at Six
www.sunatsix.com 

Publicatiedatum: