Moet Forbo Novilon ook de deuren sluiten?

Afgelopen donderdag en vrijdag lag de fabriek van Forbo Flooring in Assendelft plat. De medewerkers van genoemde linoleummaker hielden een 48-uursstaking. De kans is groot dat nu ook Forbo Novilon in Coevorden getroffen wordt door acties. Vanavond (dinsdag 11 juni)  loopt namelijk om zes uur het ultimatum voor een betere cao af.

Een blik op Forbo Flooring in Assendelft.

De medewerkers van Forbo Flooring staakten omdat het bedrijf niet is ingegaan op een eerder gesteld ultimatum voor een goede cao. FNV Procesindustrie eist een loonsverhoging van 5% per 1 januari 2019, met een bodem van 135 euro. Het eindbod van de werkgever blijft op 2% steken, dat is onder de inflatie van dit jaar, aldus de FNV.

De fabriek in Coevorden.

Het ultimatum dat FNV voor Forbo Novilon in Coevorden stelde, komt nu dus ook dichterbij. "Werknemers willen een eerlijk loon en zij eisen een betrouwbare werkgever", liet Yolanda Reus, bestuurder van FNV Procesindustrie, eerder weten. "Voor de cao wordt onvoldoende geboden, maar aandeelhouders hebben een extra dividend uitgekeerd gekregen. Ook houdt het bedrijf zich niet aan eerder gemaakte cao-afspraken."

Net als in Assendelft, stemden in Coevorden de medewerkers vrijwel unaniem voor het voeren van acties. Vrijdag is daarom ook voor de vestiging in Coevorden een ultimatum met de cao-eisen verzonden. Na afloop van dat ultimatum op dinsdag 11 juni om 18.00 uur, kunnen ook in Coevorden acties of stakingen komen, als de werkgever niet ingaat op de eisen.

De cao van Forbo Flooring, de marktleider in vloerbedekking, geldt voor de 550 medewerkers van de fabriek in Assendelft. De cao van Forbo-Novilon geldt voor de medewerkers van de fabriek in Coevorden.

Meer informatie: www.fnv.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.