Gelijktijdig werd in Den Haag zijn laatste ontwerp exclusief onthuld

Italiaans designicoon opent flagshipstore LEMA

Donderdag 6 juni heeft Interieurarchitectenbureau Studio van 't Wout op de Kneuterdijk in Den Haag de Lema flagshipstore geopend. Niemand minder dan designicoon Piero Lissoni nam de officiële opening voor zijn rekening.


Ontwerper Piero Lissoni en een foto van de nieuwe store. Foto Instagram Studio van 't Wout

Piero is creative director van Lema en werd tijdens de opening van de store van de Italiaanse meubelfabrikant geïnterviewd door Mary Hessing en Toon Lauwen van WOTH Magazine. Het interview schetste de veelzijdigheid van deze innemende persoonlijkheid. Zijn laatste ontwerp, de Ombra stoel, werd tijdens de opening exclusief voor Nederland onthuld. 


Wat instagrambeelden van Studio van 't Wout van de officiële opening gisterenavond.

Piero Lissoni is architect, product- en grafisch ontwerper. En al dik 25 jaar art director van Lema. Hij behoort tot één van de grootste ontwerpers van nu. In de jaren 90 werd hij opgeleid door de grootheden Achille Castiglioni en Marco Zanusso. Als humanist stelt hij in al zijn ontwerpen de mens centraal. De ontwerper staat bekend om zijn eenvoudige maar functionele stijl.
In de jaren negentig vraagt vriend Angelo Meroni Piero om voor hem een ontwerp te maken voor een modulair kastenprogramma. Al generaties lang is Lema in handen van de Meroni familie. En zo kwam Piero dus bij Lema terecht.
Een van Piero’s bekendste creaties in Nederland is het Consevatorium Hotel in Amsterdam. 

Nieuwe formule
Voor Studio van ’t Wout interieurarchitecten is de nieuwe flagshipstore een formule waarmee klanten (en architecten met hun klanten) kunnen ervaren hoe het is om te wonen in een designinterieur van Lema. "In de nieuwe flagshipstore laten wij de intensieve samenwerking met Lema zien in een inspirerende woonruimte (circa 250 m2). Bezoekers krijgen de indruk van de uitgebreide designmeubelcollectie van Lema met o.a. inloopkasten, garderobekasten, boekenkasten, bedden, tafels en zitmeubelen. Lema is een echt Italiaans familiebedrijf met een lange traditie op het gebied van vooruitstrevend meubeldesign.
Wij kiezen voor een aanpak die aansluit bij verrassende ontwerpideeën voor residentials."

Meer informatie:
Lema Flagshipstore
Kneuterdijk 2A
Den Haag
+31 (0)70 209 7009
erik@vantwout.nl
www.studiovantwout.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven