Bedrijf in luxe beddengoed bekent kleur en gaat vol voor vernieuwing

Olaf Arkauer van Suite702: "We zijn op zoek naar partners die echt bij onze visie passen"

Suite702 is bekend van het luxe kleurrijke beddengoed. Olaf Arkauer heeft samen met partner Shirley Muijrers dit Amsterdamse merk opgericht. Zij is textieldesigner en docent aan de Design Academy Eindhoven. Olaf was reclamestrateeg, maar had altijd al de wens om een eigen merk in de markt te zetten.

"Slapen, tot rust komen en uitloggen wordt steeds belangrijker. We verlangen steeds meer naar offline zijn. We slapen in de woonkamer en wonen in de slaapkamer. Het bed mag gezien worden en wordt hierdoor onderdeel van je eigen stijl. Suite702 speelt in op deze trend en viert het leven in bed. The SUITE life noemen wij dat. Waarbij ons merk wars is van bestaande conventies in de markt", vertelt Olaf.  

Shirley en Olaf in hun kantoor in hartje Amsterdam.

In 2018 introduceerde het koppel beddengoed van biologisch perkal katoen met een hoge draaddichtheid. “We zijn voorzichtig met negen kleuren begonnen. Dat ging heel hard, er was echt behoefte aan kleur in de markt", zegt Olaf. Shirley is verantwoordelijk voor de kleuren die inmiddels zijn uitgebreid naar 14 kleuren. Met nieuwe kwaliteiten als linnen en satijn wordt het aantal kleuren flink uitgebreid  "Het leuke is dat alles met elkaar gecombineerd kan worden, alles kan en mag bij elkaar", vertelt Shirley.Het hotelkwaliteit beddengoed wordt gemaakt in Portugal en is GOTS gecertificeerd. Dat is een wereldwijd het toonaangevende keurmerk voor biologisch en sociaal verantwoord geproduceerde textiel. Het stelt strenge eisen aan de milieuaspecten van het gehele productieproces. "We willen met ons merk echt een kleur- en fashionstatement maken, maar vinden het belangrijk om, waar mogelijk, duurzaam te produceren. Zo worden onze tassen gemaakt van oude hotel tafellakens", vervolgt Shirley.  


De bedMATE, verkrijgbaar in twee maten.

Nieuwe ontwikkelingen
“We zijn volop bezig met nieuwe introducties. We hebben net de bedMATE geïntroduceerd, die echt heel goed ontvangen is", gaat Olaf verder. De bedMATE is een stevig extra lang hoofdkussen (gevuld met ganzenveertjes) van 180 of 160 cm en heeft dezelfde eigenschappen als een hoofdkussen, maar kan ook gebruikt worden als hoofdbord. Hij wordt gemaakt in Nederland en heeft het NoMite en DownPass certificaat. De hoezen zijn er in 14 kleuren perkal en 12 kleuren linnen.


Mixen en matchen met de 14 kleurrijke tinten.

Deze zomer introduceert Suite702 beddengoed van linnen en satijn, er komt een bad collectie aan en er volgen nog een paar andere introducties. “We zitten boordevol plannen en ideeën. We zoeken echt de vernieuwing op, we willen kleur in de categorie brengen en producten introduceren die passen bij 'the SUITE-life'. We zijn op zoek naar retailpartners die bij onze visie en identiteit passen. Wij willen Suite702 ontwikkelen tot een aansprekend lifestylemerk dat staat voor luxe, kwaliteit en kleur. We hebben daarin geen haast. We gunnen ons zelf de ruimte en de tijd om dingen te proberen”, besluit Olaf.

Meer informatie:
SUITE702
Palmstraat 66
1015 HS Amsterdam
info@suite702.com
www.suite702.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven