"Hij gold als invloedrijke architect"

Godfather van de architectuur overleden

Op 3 juni jl. is de Amerikaanse architect Stanley Tigerman overleden. Tigerman gold als een enorm invloedrijke architect, die ook wel de godfather van de architectuur in Chicago werd genoemd.

Het werk van Tigerman kenmerkt zich door de combinatie van technieken uit het modernisme met conventies van latere architecten. Zijn Anti-Cruelty Society Building van 1981 is een sterk voorbeeld van zijn stijl. Het gebouw bevat een façade van geometrische precisie in combinatie met ramen in vrije vormen.

In 1994 richtte Tigerman samen met de ontwerper Eva Maddox Archeworks op, een non-profit-organisatie voor nieuwe architectuur en ontwerp. Het doel van de organisatie was om door middel van nieuwe ontwerpen te werken aan de problemen waar Chicago op sociaal, cultureel en ecologisch mee te maken heeft.

In zijn latere jaren stond Tigerman aan het hoofd van het architectenbureau Tigerman McCurry, samen met zijn medearchitect en echtgenoot Margaret McCurry. Hiermee profileerde hij zich als boegbeeld van de architectuur in Chicago. 

Bron: Archiecho


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven