Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De aansluiting is getoetst in de grootste windtunnel van Europa"

Nieuwe Velux Solar Integrator integreert natuurlijk licht in zonnepaneeldaken

Het nieuwe gootstuksysteem Velux Solar Integrator zorgt voor een naadloze integratie tussen Velux dakramen en een geselecteerd aantal indak zonnepaneelsystemen. Hiermee wil de Velux Groep een esthetische oplossing voor het combineren van zonne-energieoplossingen en een comfortabel binnenklimaat in de waardevolle ruimten onder het hellende dak bieden.

Een woordvoerder van Velux laat weten dat in 2018 74% van alle nieuwbouwwoningen voorzien zijn van zonnepanelen op het dak. "Waar de combinatie van onze dakramen en opdak zonnepaneelsystemen al langer mogelijk is, was de integratie van indak zonnepaneelsystemen en dakramen tot nu toe niet altijd optimaal. Dit resulteert regelmatig in de keuze voor één van beide producten met het verlies van potentiële zonne-energieopbrengst of kostbare woonruimte onder het hellende dak tot gevolg. De Velux Solar Integrator maakt door de naadloze integratie één geheel van dakramen en indak zonnepaneelsystemen, zodat deze concessies niet meer nodig zijn."

De Solar Integrator is een speciaal ontwikkeld gootstuk dat dakramen perfect aansluit op het indak zonnepaneel systeem van GSE, het energiedak van Homij en het Navitect II energiedak van EMERGO. Hierdoor wordt het dak optimaal gebruikt voor het opwekken van zonne-energie en zorgt het tegelijkertijd voor een comfortabele leefruimte onder dat dak. 

"Uit onderzoek van Bouwkennis blijkt dat om de woningvoorraad te verduurzamen de meerderheid van de nieuwbouwwoningen nu al standaard voorzien wordt van zonnepaneelsystemen. Deze ontwikkeling zal naar verwachting door de aanstaande BENG-eisen verder toenemen. De Velux Solar Integrator is een innovatieve oplossing om natuurlijke energieopbrengst te combineren met een optimaal gebruik van alle leefruimtes in huis. Hierdoor blijft een gezond binnenklimaat met veel natuurlijk licht en frisse lucht mogelijk wat erg belangrijk is, want gemiddeld brengen we 90% van onze tijd binnen door", zegt Jolanda de Gooijer, product group manager bij Velux Nederland.

Het nieuwe gootstuksysteem bedekt of blokkeert het zonnepaneel niet zodat een maximale energieopwekking gegarandeerd is. Het ontwerp van de unieke en innovatieve zijdelen biedt een zijdelingse flexibiliteit tot 25 mm.
"Een compleet zonnepaneeldak geïntegreerd met Velux dakramen is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De aansluiting van de Velux Solar Integrator is succesvol getoetst in de grootste windtunnel van Europa, waarmee de windbestendigheid en waterdichtheid is gewaarborgd", besluit de Gooijer.

Meer informatie:
VELUX Nederland
info@velux.nl
www.velux.nl

Publicatiedatum: