Management Buy Out groothandel in raamdecoratie Holland Haag

Agaath den Heijer: “Rob en ik voelen ons vereerd dat Bob ons deze kans geboden heeft"

Holland Haag B.V. is na een Management Buy Out (MBO) in handen gekomen van Agaath den Heijer en Rob Appel. Op 29 mei jl. hebben zij samen 100% van de aandelen overgenomen van Bob Bruijn.
Agaath den Heijer is sinds 1996 werkzaam bij de onderneming en Rob Appel sinds 2011. Samen met Bob Bruijn voeren zij sinds 2012 de directie over het bedrijf, waarin Agaath de functie van algemeen directeur vervult en Rob die van commercieel directeur.

Agaath den Heijer en Rob Appel, met in het midden Bob Bruijn. 

Holland Haag is opgericht in 1920 door de overgrootvader van Bob, F.J. Visser. De verkoop aan het huidige management is een bewuste keuze.
Bob: “Agaath en Rob hebben de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld in het succes van Holland Haag. Ik gun het hen om, samen met alle medewerkers, zelfstandig en vanuit dezelfde normen en waarden te kunnen blijven opereren. Ik heb ervan genoten om sinds 1984 bij Holland Haag te hebben mogen werken en vertrouw erop, dat onder de bezielende leiding van Agaath en Rob de continuïteit gegarandeerd is. Zij zullen dit prachtige bedrijf naar eigen inzicht laten doorgroeien, terwijl ik de mogelijkheid krijg om andere uitdagingen aan te gaan.”

Bijzonder erfgoed
Agaath: “Wij voelen ons vereerd dat Bob ons deze kans geboden heeft. Na bijna een eeuw, mogen wij dit prachtige familiebedrijf van hem overnemen. Wij realiseren ons, dat we hiermee een “bijzonder erfgoed” in handen hebben gekregen. Holland Haag is een gezond bedrijf dat zich de afgelopen honderd jaar heeft ontwikkeld tot een stabiele speler in de raamdecoratie-markt. Deze ontwikkeling heeft plaatsgevonden onder leiding van de familie Bruijn, waaronder Bob en zijn vader Hans. Toch zit het bedrijf ook bij mij in de genen. Mijn vader, Leen den Heijer, is ruim 50 jaar betrokken geweest bij Holland Haag en ik heb enorm veel van hem mogen leren. Wij zullen dit familiebedrijf dan ook met veel trots voortzetten en verder uitbouwen."

Rob: “Agaath en ik nemen een prachtig bedrijf over met een zeer rijke historie en wij streven ernaar om Holland Haag verder te laten doorgroeien in de lijn die door onze voorgangers is uitgezet.” 

Agaath den Heijer en Rob Appel zijn in het aankooptraject bijgestaan door Grant Thornton. Bob Bruijn is in het overnametraject bijgestaan door Oaklins en Linklaters LLP.

Meer informatie:
Holland Haag
Coenecoop 801
2741 PW Waddinxveen
info@hollandhaag.nl
www.hollandhaag.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven