Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nederlanders groots onthaald in New York tijdens NYCxDesign week's

Ontwerpers en labels gezamenlijk beloond met een Best Country Award

De zeventien ontwerpers en labels die zich presenteerden onder curatie van Ventura New York - the Dutch edition, werden groots onthaald in New York tijdens de 2019 editie van NYCxDesign week's grootste evenement ICFF (International Contemporary Furniture Fair). De Nederlanders werden gezamenlijk beloond met een 'Best Country Award' en waar je ook kwam bij NYCxDesign en ICFF; het buzz-woord 'The Dutch' kon je overal horen.

De US-launch van het jonge Nederlandse label New Citizen Design werd beloond met een nominatie voor Constellation Award FINALIST met de OASIS vazen naar van Studio Moreno Schweikle voor New Citizen Design. New Citizen Design richt zich met zijn ontwerpen op hedendaagse stedelingen die gemakkelijk bewegen tussen hun thuis-, werk- en vrijetijdsomgeving en die met hun positieve energie bijdragen aan de toekomst van de stad.

Margriet Vollenberg, oprichter Ventura Projects: "New Citizen Design is typisch voor the Dutch Approach van design oplossingen: altijd doorvragen. Niet alleen "waarom heb ik een stoel nodig?", maar ook "waarom moet of wil iemand zitten?". New Citizen Design voegt er speelsheid en humor aan toe en maakte ons en de vele bezoekers vrolijk. Tegelijkertijd geven de ontwerpen een ander perspectief op het dagelijkse."

"Bezoekers reageerden enthousiast en verrast op ons ontwerp Paradosso 'Let it Go', een totaal nieuw slaap-staan object dat de verbeelding stimuleert en tegelijkertijd even ontspanning geeft als je er tegen aan leunt. Meer dan 30 toepassingen bedachten bezoekers spontaan terwijl ze even uitrustten tegen Paradosso. Van ‘ideaal voor Hollywood-acteurs die al hun kostuum dragen en niet meer mogen zitten’ tot meer voor de hand liggende toepassingen op vliegvelden, perrons en in hedendaagse kantoren."

Andere aansprekende ontwerpen in de presentatie van New Citizen Design waren Nightshop's BOREDOM CABINET and CARPET beide van viltstift-tekeningen voorzien, en Pierre-Emmanuel Vandeputte's BELVEDERE ladder, die je het dagelijkse productiewerk aan je bureau even doet ontstijgen en je zodoende inspiratie of een ander perspectief op zaken biedt.

Meer informatie: 
New Citizen Design
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam
+31 10 8436843
info@newcitizendesign.nl
www.newcitizendesign.nl

Publicatiedatum: