Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grondstof bestaat uit restglas van mondgeblazen vazen en schalen

Lifestylemerk komt met limited edition glas

Het Finse lifestylemerk Iittala komt met een limited edition glas, behorend tot de Raami-collectie. Dit glas wordt gemaakt van het overgebleven glas uit de Iittala-glasfabriek. De designers en ambachtslieden van Iittala zijn al tientallen jaren geïnspireerd door de natuur. Dit is terug te zien in de kleuren en de organische vormen van het glaswerk. De tafelcollectie Raami is ontworpen door Jasper Morrison. Het limited edition glas bestaat volledig uit restglas uit de fabriek en bevat geen nieuwe materialen. De Iittala-glasfabriek is naar eigen zeggen een van de eerste fabrieken ter wereld die glazen volledig produceert van restglas.

 

De serene, koele kleur van het gerecyclede glas is uitnodigend en geeft een fascinerende schaduw. De grondstof bestaat uit restglas van mondgeblazen Aalto-vazen, Aalto-schalen en glazen. 

Restglas wordt geproduceerd tijdens de nabewerking van mondgeblazen glas, het gieten van gesmolten glas en bij de kwaliteitscontrole, in het geval het product niet aan de strenge kwaliteitseisen voldoet. Dit glas wordt als grondstof gebruikt voor nieuwe producten of het wordt gerecycled, bijvoorbeeld voor de vervaardiging van isolatiemateriaal.

De nieuwste service van Iittala is de 'Vintage-service', waarmee consumenten tweedehands Iittala-servies kunnen kopen en verkopen. Artikelen die niet voldoen aan de resale-criteria van Iittala worden door de klant zelf doorverkocht. Dit voorjaar lanceren drie Iittala-winkels in Finland de Vintage-service. Later in het jaar volgen meer Iittala-winkels in Finland. Bij succes zal de service in de toekomst worden uitgebreid naar andere landen.

Meer informatie:
Iittala
consumerservice@fiskars.nl
www.iittala.com

Publicatiedatum: