"De kleur van het licht is van grote invloed op onze beleving"

Leolux kiest voor innovatieve verlichting

Leolux kiest voor de innovatieve verlichting van Invisua Lighting voor de beoordeling van bekledingsmaterialen. Bij de aankoop van een meubelstuk is de keuze van de bekleding zeer belangrijk. Licht is uitermate bepalend voor hoe een product wordt ervaren. Daarom heeft Leolux gekozen voor het innovatieve instelbare verlichtingsconcept van Invisua voor de beoordeling van bekledingsmaterialen. “Voor ons een perfecte service voor de klant. Het geeft zekerheid, maar ook beleving. Want kiezen en kopen moet vooral fijn zijn", aldus Vivian van Loon, manager van Leolux Design Centers Nederland.

Het effect van licht op bekledingsmaterialen
Kunstlicht bestaat in vele varianten, van kaarslicht tot halogeen en warm of juist koeler LED licht. Maar ook daglicht is steeds weer anders: een bewolkte dag heeft een heel ander kleurenspectrum dan een zonnige dag of een zonsondergang. “De kleur van het licht is van grote invloed op onze beleving van bekledingsmaterialen. Wil je de juiste materialen kiezen en combineren, dan moet je de stoffen eigenlijk onder al deze lichtcondities bekijken. Daarom is het belangrijk om in de showroom uiteenlopende lichtomstandigheden te kunnen simuleren", vertelt Matthijs Keuper, managing director Invisua Lighting.

“Voor de beoordeling van bekledingsmaterialen gaan veel adviseurs van meubelzaken met de klant naar buiten. Daglicht geeft vaak een helder beeld van de echte kleur van het materiaal. Maar je bent sterk afhankelijk van het weer en de lichtomstandigheden op dat moment. Bovendien vertelt daglicht je niet hoe de bekleding ’s avonds toont, bij kaarslicht of gedimd kunstlicht", vervolgt Vivian van Loon.
Met het instelbare lichtsysteem van Invisua kunnen in de showroom van het Leolux Design Center Eindhoven aan klanten al deze omstandigheden getoond worden. 

Eenvoudige bediening
Het Invisua systeem bestaat uit een draadloze controller en een hoogvermogen spot die nauwkeurig op elke gewenste kleur kan worden afgesteld. Omdat de spots draadloos aangestuurd worden, is de installatie snel en eenvoudig geregeld. Via een smartphone of tablet kunnen eenvoudig verschillende kleurinstellingen gekozen worden, waarmee de klant direct kan zien hoe het materiaal of de combinatie van materialen hierop reageert.

Over Leolux
Al drie generaties produceert het familiebedrijf Leolux meubelen in Venlo. De Leolux-zitideeën worden door internationale freelance designers ontworpen en op bestelling door vakmensen geproduceerd.  

Over Invisua Lighting
Invisua Lighting ontwikkelt en produceert kleurinstelbare verlichtingsproducten in Nederland. Ze worden onder andere toegepast in musea en in etalages van warenhuizen.

Meer informatie:
Leolux
info@leolux.nl
www.leolux.nl

Invisua
www.invisua.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven