Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Geïntroduceerd in Milaan

Lampen gebaseerd op prent van Da Vinci

Het merk Artemide heeft een nieuwe lampencollectie van de hand van Atelier Oï gepresenteerd. De Vitruvius-collectie is geïnspireerd op de Vitruviusman van Leonardo Da Vinci; een beroemde afbeelding uit de Renaissance-periode die de proporties van het menselijk lichaam laat zien.

De lampen van de collectie gaan uit van een mechanisme, waarin een glazen bol op zijn plek wordt gehouden door een metalen constructie die uit klapt als het glas over de lamp wordt geplaatst. De constructie is gebaseerd op mechanieken zoals je die bij horloges aantreft. De drie bronzen staven van het mechaniek passen precies in de met de hand geblazen glazen bol.

De Vitruvius-collectie bevat een staande lamp, een handlamp en een bureaulamp. Het licht van de lampen wordt gelijkmatig verspreid door een ontwerp, dat er ook voor zorgt dat het licht niet direct in je ogen schijnt.

Atelier Oï werd in 1991 opgericht door Aurel Aebi, Armand Louis en Patrick Reymond in La Neuveville in Zwitserland. Het atelier heeft naam voor zichzelf gemaakt door experimenten en originele projecten voor een een groot aantal grote merken, waarmee ook een aantal internationale onderscheidingen werden gewonnen.

Meer informatie:
Artemide
www.artemide.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven