"We delen visie dat goed slapen voor iedereen bereikbaar moet zijn"

Ondernemer geeft 400 matrassen weg

Een ondernemer heeft 400 matrassen (met een totaalwaarde van 300.000 euro) weggegeven. Deze zijn bestemd voor de minima; huishoudens die met moeite rond kunnen komen. Het gaat om door klanten bestelde matrassen die na een proefperiode zijn teruggestuurd.

Matt Sleeps is een Nederlandse online matrassenmerk, dat sinds 2016 actief is. Naar eigen zeggen was het bedrijf de eerste in de Nederlandse matrassenbranche die klanten de mogelijkheid geeft om een matras 120 dagen gratis thuis uit te proberen. Het matrassenmerk doneert nu 400 van deze teruggekomen matrassen gratis aan Nederlanders voor wie het kopen van een kwaliteitsmatras niet zo maar is weggelegd. Dit doen ze in samenwerking met één van Nederlands grootste kringlooporganisaties RataPlan.

Voor het kleine percentage matrassen dat in de proefperiode terugkomt wordt bij Matt Sleeps altijd een nieuwe bestemming gezocht. Zo zijn ze eerder ingezet voor evenementen, hotels en zijn matrassen geschonken aan charitatieve instellingen. Door een sterke groeispurt van het bedrijf is de voorraad in de afgelopen tijd flink opgelopen. Matt Sleeps wil deze matrassen dit keer graag schenken aan Nederlanders die niet over de middelen beschikken om een kwaliteitsmatras te kunnen kopen.

Oprichter van Matt Sleeps Joep Verbunt vertelt: ”Een van onze doelstellingen is om het kopen van een matras gemakkelijk en leuk te maken. Maar we begrijpen dat het kopen van een goed matras niet voor iedereen is weggelegd. Daarom zijn we blij dat we als relatieve nieuwkomer in deze markt het goede voorbeeld kunnen geven door deze matrassen te schenken aan de minder welgestelden in Nederland.”

RataPlan is een stichting zonder winstoogmerk en heeft als doel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer te laten meedoen in de maatschappij. In totaal heeft RataPlan nu 23 kringloopwinkels in Nederland. RataPlan zal zorg dragen voor de distributie van de 400 Matt matrassen. Gert-Jan Dekker, directeur van Stichting RataPlan: "Normaal gesproken vragen we een kleine vergoeding voor producten die we verkopen, maar we delen de visie van Matt Sleeps dat goed slapen voor iedereen bereikbaar moet zijn. Daarom maken we een uitzondering voor de minima die op vertoon van een minimapas, zolang de voorraad strekt, een gratis Matt matras bij ons wensen op te halen. Indien dit matras thuis moet worden bezorgd zal hier wel een kleine vergoeding voor worden gevraagd.” 

Naast de 400 gratis matrassen gaat Matt Sleeps met Rataplan een lange termijn samenwerking aan om ook toekomstige retour matrassen voor de minima beschikbaar te stellen. Hierbij zal RataPlan wel een kleine vergoeding vragen om zo de kosten van de distributie te kunnen dekken.

Meer informatie:
Matt Sleeps
Hannie Dankbaarpassage 14
1053 RT Amsterdam
support@mattsleeps.com
www.mattsleeps.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven