GROHE presenteert eerste 3D-geprinte kranen

GROHE start met behulp van 3D-printing een nieuwe designtrend. Vanaf deze maand verkoopt het sanitairbedrijf twee verschillende kranen gemaakt door 3D-metaaldruk. GROHE is hiermee een pionier in de industrie: met 3D-printing luidt het bedrijf een nieuw tijdperk in voor interieur en hoeft geen keuken of badkamer meer hetzelfde te zijn.

GROHE Atrio Icon 3D en GROHE Allure Brilliant Icon 3D
De eerste 3D-geprinte kranen, GROHE Atrio Icon 3D en GROHE Allure Brilliant Icon 3D, zijn nu verkrijgbaar. De kranen zijn gemaakt van messing en hebben een slank design. Het ultradunne ontwerp van de GROHE Atrio Icon 3D en het holle interieur in het vertrouwde ontwerp van GROHE Allure Brilliant zorgen ervoor dat de waterstroom eruitziet als een optische illusie. De printer doet er enkele dagen over om de kranen te produceren.

Geen grenzen aan design
GROHE komt met de nieuwe technologie tegemoet aan de groeiende behoefte van consumenten op het ontwerpen van keukens en badkamers naar hun eigen individuele smaak. Personalisatie en innovatie staan hierbij centraal en gaan hand in hand. Met de introductie van 3D-printing brengt GROHE productdesign en het gebruik van water naar een hoger niveau. Michael Seum, Vice President Design bij GROHE, zegt: “Bij GROHE geloven we dat iets compleet nieuws een gedurfde visie nodig heeft. Wat wel of niet mogelijk is, wordt een kwestie van perspectief. Met 3D openen we een compleet nieuwe manier van denken over productontwerp in de toekomst. We overwinnen grenzen door met behulp van 3D-metaalprinting producten te maken die op het eerste gezicht onmogelijk lijken. Deze productiemethode biedt de mogelijkheid om kranen in kleine hoeveelheden te ontwerpen volgens de wensen en persoonlijke smaak van onze klanten. Zo stellen we geen grenzen meer aan individuele personalisatie.”

De limited editions van de GROHE Icon 3D en GROHE Allure Brilliant Icon 3D zijn op aanvraag verkrijgbaar. De prijs van deze producten is op aanvraag.

Meer informatie:
Grohe
www.grohe.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven