Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We zijn ontzettend blij met de Interzum Best of the Best award"

Interzum prijs voor bed dat circulariteit met comfort combineert

"We zijn ontzettend blij met de Interzum Best of the Best award", laat Valerie Veldeman weten. De twee bedrijven Radium Foam (onderdeel van de Vita Group) en Veldeman Bedding hebben de 'Best of the best' Interzum award voor Velda Resleep gewonnen met Vita Talalay Origins.

"Het Velda Resleep sleep systeem is uniek omdat zowel het bed en de matras volledig kunnen worden gedemonteerd naar individuele onderdelen. Het kunnen demonteren maakt een gescheiden inzameling van alle monomaterialen mogelijk, dit biedt de mogelijkheid op een verantwoordelijke manier te werkenieder afzonderlijk onderdeel te recyclen of te hergebruiken. Dit voorkomt onnodig verspillen en vervuilen."

"Alle circulaire materialen die in het ontwerp zijn gebruikt, zijn geselecteerd omdat ze duurzaamheid met geweldig slaapcomfort combineren. Door Vita Talalay Origins® te kiezen, het gezonde, verantwoorde comfortmateriaal in matrassen en kussens, is comfort een zekerheid. Alle materialen in Velda Resleep worden verwerkt zonder het gebruik van lijm en nietjes. Een ander voordeel van het ontwerp voor deze demontage is dat het product kan worden opgeknapt of gerepareerd, waardoor de levensduur van het product wordt verlengd."

Als we het er toch over hebben, heeft Vita Group CEO Ian Robb gezegd: "We zijn zeer verheugd met deze prijs en danken de jury en Interzum voor het erkennen van onze innovatie. Voor Vita zijn de circulaire economie en duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp voor ontwikkeling. We erkennen belangrijke veranderingen in de wetgeving en willen samen met onze leveranciers en klanten werken om deze uitdagingen het hoofd te bieden. We weten dat we verantwoorde, veilige materialen nodig hebben en onze innovatieve teams creëren oplossingen. Wij zullen nooit compromissen sluiten op comfort, want comfort is wat onze klanten en consumenten van Vita gewend zijn.We moeten samenwerken, zoals dit project met Veldeman, waaruit blijkt dat gezamenlijke inspanningen de matrasindustrie meer verantwoordelijk kunnen maken."

Valerie Veldeman: "Consumenten zullen een bed kopen vanwege het hoge comfort. Dit met een demontabel bed kunnen doen is een groot pluspunt voor de consument, omdat het kan worden opgeknapt of gerepareerd, wat de levensduur van het bed zal verlengen. Het is ook een groot pluspunt voor het milieu omdat het een cirkelvormig ontwerp heeft wat centraal staat." 

Meer informatie:
Veldeman Bedding nv
Industrieweg-Noord 1155
3660 Opglabbeek
info@veldeman.com
www.velda.net

Publicatiedatum: