Argenta & ROB start bouw op zichtlocatie langs de E403 in Ardooi

"De 105 m lange gevel wordt het uithangbord van wat wij onder opening doors verstaan"

Zoals Wonen360 woensdag meldde, is Argenta & ROB gestart met de bouw van een zichtlocatie langs de E403 in Ardooie (België). Het nieuwe bedrijfsgebouw wordt 22.000m² groot. Onder de slagzin ‘Opening Doors’ starten beide merken in deurbeslag er aan de uitbouw van 1 sterk bedrijf, waar niet alleen de twee productiesites van Louage & Wisselinck samengebracht worden, maar ook argenta z’n definitieve stek vindt.

Hilde Crevits (CD&V) en Geert Bourgeois (N-VA), viceminister-president en minister-president van de Vlaamse regering, steken in het bijzijn van de directie van beide bedrijven de eerste spa in de grond voor de nieuwe productiesite van Argenta en ROB.

Na de overname van Louage & Wisselinck door Argent Alu eind 2017 – en dus ook de samensmelting van de merken argenta en ROB onder de vleugels van de Renson-groep – komen beide specialisten in deurbeslag nu ook fysiek samen onder één nieuw dak langs de E403 in Ardooie. Op het bedrijventerrein Ter Vlucht komt de nieuwbouw productiesite mooi zichtbaar langs de autosnelweg als hét visitekaartje voor één sterk bedrijf, specialist in het openen van deuren. Argenta focust daarbij als merk vooral op draaideuren en interieurs, ROB blijft dé specialist bij uitstek in schuifdeuren en richt zich ook op buitentoepassingen.

Toekomst
“Dit nieuwbouwproject moet ons bedrijf klaarmaken voor de toekomst. Daarom brengen we hier in de eerste plaats de twee huidige productiesites van Louage & Wisselinck samen onder (de bestaande ROB-gebouwen in Ter Vlucht en de oude site in de Stationsstraat in Ardooie)", verduidelijkt Wim Waelkens (Business Unit Manager Argent Alu). “Dit nieuwbouwproject moet ons bedrijf klaarmaken voor de toekomst", vervolgt hij. "Met zowel R&D, verkoop en marketing van argenta en ROB gecentraliseerd, willen we dé referentie worden in ‘opening doors’.
Daarnaast willen we hier de verkoopmagazijnen van argenta en ROB centraliseren. Daarmee moeten we onze leveringstermijnen naar onze klanten toe flink kunnen optimaliseren. We investeren hier in een modern machinepark en de nieuwe gebouwen zijn aangepast naar de noden en wensen van vandaag, iets wat ook onze werknemers ten goede zal komen. Bovendien is op deze nieuwe site plaats voorzien voor een gloednieuw R&D kenniscentrum rond alles wat te maken heeft met het ‘openen van deuren’. Dat moet ons toelaten om nog sterker te kunnen inzetten op innovaties en die ook snel in de markt te kunnen introduceren. Met ook onze gebundelde verkoop- en marketingdiensten in Ter Vlucht zullen we bovendien nog sneller kunnen inspelen op vragen uit de markt en op opportuniteiten om onze merken verder uit te bouwen, én kunnen we onze klanten een hogere service bieden. Ten slotte zal de verhuis van het verkoopmagazijn van argenta ons ook toelaten om in onze oorspronkelijke vestiging in Kruisem de noodzakelijke ruimte vrij te maken om de productie binnen Argent Alu verder te laten groeien.”

Paul Renson, CEO Renson groep: “Deze investering in lokale productie is niet meer dan logisch. Dit is een enorm dynamische regio, met heel gedreven, talentvolle mensen. Het is dankzij hen dat we de kwaliteit kunnen blijven bieden die we nastreven.
ROB en argenta zijn slechts twee van de merken die deel uitmaken van de Renson groep, die in 2019 z’n 110e verjaardag viert. Dit nieuwbouwproject past in een reeks recente investeringen wereldwijd om de verdere groei van die groep te faciliteren. Dat we dat ook hier in Ardooie op een zichtlocatie langs de autostrade doen, is geen toeval, maar eerder een rode draad doorheen de projecten die momenteel in de steigers staan.”
Nog volgens Paul Renson is het daarbij een bewuste keuze om niet te gaan produceren in het buitenland, maar net opnieuw lokaal te investeren. “Dit is een enorm dynamische regio, met heel gedreven, talentvolle mensen. Het is dankzij hun kennis, knowhow en ondernemerschap dat we de kwaliteit kunnen blijven bieden die we altijd al nastreven en dat we kunnen blijven innoveren.” ‘There’s no speed limit on innovation’, benoemt hij het graag."

Langs de autosnelweg
Dat argenta & ROB uitbreiden, zal dankzij de zichtlocatie langs de E403 in Ardooie niet ongemerkt blijven. De 105 m lange gevel moet het uithangbord worden van wat beide merken onder ‘opening doors’ (hun gezamenlijke baseline) verstaan. Die zit dan ook subtiel verwerkt in de zwarte plint van het gebouw. “Die ‘logistieke sokkel’ hebben we bewust heel neutraal gehouden om het contrast met de kroon van de nieuwbouw te benadrukken", geeft Luc Binst (CEO Binst Architects) tekst en uitleg bij het ontwerp. "Die is deels transparant opgebouwd en krijgt de typische messing kleur die heel erg in is voor deurbeslag. De warme uitstraling en het design van het ontwerp moet in één oogopslag duidelijk maken welke hoogwaardige producten er achter die façade vorm krijgen. Kortom, het wordt een gevel die qua ziel perfect past bij de bedrijfsidentiteit van beide merken. Liever dan de achterkant van een productiehal, krijgt deze site dus – naast de voorgevel van de bestaande kantoren daar – een 2e voorgevel, zichtbaar vanaf de autostrade."

Beide merken willen in de toekomst onder het motto ‘opening doors’ als één bedrijf alle mogelijke oplossingen voor deurbeslag voor binnen- en buitendeuren kunnen aanbieden, ook buiten de landsgrenzen, met aandacht voor kwaliteit en design. Samen tellen beide merken 150 medewerkers en klokten ze af op een gezamenlijke omzet van 30 miljoen euro in 2018.

Meer informatie:
nv Argent Alu sa - ROB
Ter Vlucht 2
8850 Ardooie
www.argentalu.com
nfo@argentalu.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven