Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ontwerper blaast zijn meubelen op

Zuid-Koreaanse ontwerper Seung Jin Yang heeft felgekleurde ballonnen in hars gecoat om opgeblazen zitplaatsen te creƫren.
De stoelencollectie bestaat uit rugsteunen, benen en armen gemaakt met behulp van opgeblazen modelleerballonnen. De zitting van de krukken zijn gemaakt van een enkele, opgerolde ballon en rusten op zacht gebogen poten.

Elk meubelstuk heeft ongeveer een halve dag nodig om te worden gecoat in een enkele harslaag, met opeenvolgende lagen die er geleidelijk aan worden toegevoegd. Naarmate de hars hard wordt, ontstaat er een glanzend en solide oppervlak dat het gewicht kan dragen. Het proces duurt een week om een stuk te voltooien.

"Ik probeerde een eenvoudig maakproces op basis van mijn persoonlijke jeugdherinneringen om te zetten in een industrieel proces voor het maken van meubels. Ik was gefascineerd door een vorm die is veranderd in een transparant en helder oppervlak zoals glas wanneer ik epoxyhars op ballonnen zet," vertelde Yang aan Dezeen.