Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gesproken met ruim 1300 leerlingen van 21 basisscholen

Forbo doet mee aan onderzoek TU Delft naar binnenklimaat scholen

Forbo Flooring heeft een grootschalig onderzoek van de TU Delft gesponsord naar het binnenklimaat op scholen. Daarvoor werden meer dan 1300 leerlingen uit 54 klaslokalen van 21 basisscholen gesproken.
Het thermische klimaat, een slechte akoestiek, geuroverlast en binnenvallend zonlicht werden als de grootste problemen ervaren. Als meest voorkomende klachten of ziektes werden allergieën, verkoudheid en eczeem genoemd. Ook bleek de gezondheid op niet-traditionele scholen beter dan die in waar op de ‘ouderwetse’ manier wordt lesgegeven.

"Forbo Flooring, dat met haar duurzame, CO2-neutrale Marmoleum vloeren in veel scholen aanwezig is en het binnenklimaat een warm hart toedraagt, bespreekt de conclusies en haar antwoorden daarop graag verder met haar klanten", vertelt een woordvoerder.
Het onderzoek gaat nu door in het zogenaamde Senselab in Delft. Dat is een nagebouwd klaslokaal op de TU waar de omstandigheden op het gebied van het binnenmilieu heel makkelijk en snel veranderd en gemanipuleerd kunnen worden.

Meer informatie:
Forbo Flooring
www.forbo-flooring.nl

Publicatiedatum: