Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zuiver Scholarship is voor (afgestudeerde) designstudenten

Welk designtalent bedenkt het nieuwe product voor interieurmerk Zuiver?

Ben je als designer klaar voor de volgende stap? Dan is dit je kans! Interieurmerk Zuiver roept designstudenten en pas afgestudeerde (niet langer dan twee jaar) designers op om zich aan te melden voor het Zuiver Scholarship 2019. Bij het Nederlandse Zuiver staan vernieuwing en productontwikkeling voorop. Daarom biedt het jonge designers de geweldige kans om een product aan de collectie toe te voegen.

Zuiver is in 2011 opgericht en in no time een internationale hit geworden: het wordt in meer dan zeventig landen verkocht. "Dat is niet in het minst te danken aan het designtalent waar Zuiver een neus voor heeft", laat een woordvoerder weten. "Het merk werkt regelmatig samen met jonge ontwerpers, zoals Studio APE en Olaf Weller. Door de inspirerende kruisbestuivingen groeide de behoefte aan een eigen kweekvijver voor aanstormende designers en in 2017 is het Zuiver Scholarship ontstaan. Het concept is simpel: een student wordt voor een aantal weken ondergebracht bij een Zuiverproducent, met als doel een product from scratch te ontwikkelen. Uiteindelijk zal het ontwerp in de Zuiver-collectie worden opgenomen, die wereldwijd te koop is."

Caroline van Velze, Creative Director en een van de oprichters van Zuiver: 'Nederland barst van de jonge, getalenteerde ontwerpers. Door deze samenwerking krijgt de producent een jonge werknemer met frisse en baanbrekende ideeën, doet de student buitenlandse ontwerpervaring op én rolt er een vernieuwend Zuiver-product uit. Het is een win-win.’

Het winnen van het scholarship houdt het volgende in:
- Toevoeging van het product aan de Zuiver-collectie, die wereldwijd wordt verkocht
- Royaltycontract met Zuiver
- Uitgebreide onkostenvergoeding (o.a. reis- en verblijfkosten)
- Intensieve begeleiding door het designteam van Zuiver
- Professionele fotoshoot van eindproduct en designer
- Productpresentatie in de Zuiver-stand tijdens Maison & Objet in Parijs
- Exposure in ELLE Decoration
- Internationale pr-exposure via social media en persberichten van Zuiver

Hoe meld je je aan?
Zuiver roept designstudenten en pas afgestudeerde (niet langer dan twee jaar) designers op om zich aan te melden voor het Zuiver Scholarship 2019. Samen met ELLE Decoration’s Evelien Reich kiest Zuiver aan de hand van de portfolio’s twee winnaars. Ontwerpen die zowel in materiaal als functie duurzaam zijn, hebben de voorkeur. Je hoeft dus alleen een portfolio te hebben om al mee te kunnen doen.
De twee winnaars worden voor een aantal weken (in juli-augustus) naar een Zuiverproducent uitgezonden, om daar een of meerdere exclusieve producten te ontwikkelen en zo het hele traject van ontwerp tot eindproduct te kunnen ervaren. ELLE Decoration zal de winnaars gedurende het proces volgen.
Designers kunnen zich aanmelden op www.zuiver.com/scholarship2019, waar ook alle aanmeldspecificaties te vinden zijn. Je kunt je aanmelden tot vrijdag 7 juni 2019. Binnen twee weken na sluitingsdatum worden de winnaars bekendgemaakt.

Publicatiedatum: