Meubelmakers TEAM 7 zetten in op gezond en comfortabel slapen:

'Door metaal te weren uit bedconstructies worden magnetische velden niet versterkt"

Meubelmaker TEAM 7 zet al jaren in op gezond en comfortabel slapen. Het bedrijf creëert niet alleen designmeubilair, het werkt uitsluitend met milieuvriendelijk hout dat naar eigen zeggen de nachtrust kan verbeteren. "Door bijvoorbeeld metaal volledig te weren uit bedconstructies worden mogelijke magnetische velden niet versterkt", is men van mening.

"Hout heeft ook van zichzelf een gunstige werking. Het reguleert de luchtvochtigheid door vocht op te nemen uit de lucht en die weer af te staan als de lucht droog is. Daarnaast haalt openporig hout, hout dat kan ademen doordat er geen verf of vernis op zit, geurtjes uit de lucht. Hout kan ook etherische oliën bevatten die een kalmerende, ontspannende werking hebben. Zo bevat het hout van de Alpenden de chemische verbinding Pinosylvin, dat niet alleen rustgevend is maar ook antibacterieel en mottenwerend. Ideaal dus voor in de slaapkamer, daarom biedt TEAM 7 Alpenden zowel geolied als ongeolied aan", laat een woordvoerder van het Oostenrijkse bedrijf weten.

De meubelmaker gebruikt Alpenden in het Nox slaapkamermeubilair. Typisch voor het Nox bed zijn de afgeronde bedkanten en het onderstel met terugspringende glijders, waardoor het bed lijkt te zweven. Het hoofdeinde is met leder bekleed en geschikt als comfortabele rugleuning. Het hoofdeinde is ook beschikbaar in natuurhout.

Het Aos slaapsysteem is een aanvulling op TEAM 7 bedden. Het bestaat uit een inlegframe, een veerelement en een matras. De onderdelen van het Aos slaapsysteem zijn vervaardigd uit natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen: hout (waaronder Alpenden), natuurlijke latex, katoen, scheerwol, TENCEL en maisvezels. Het inlegframe biedt in de hoofdzone zeven en in de voetzone drie met de hand instelbare posities. Voor nog meer comfort kan worden gekozen voor een elektrisch instelbaar inlegframe.

"Per nacht draaien we ons wel tachtig keer om in bed. Een slaapsysteem moet zich dus even vaak aanpassen aan onze nieuwe lighouding en Aos doet dat op een voortreffelijke manier. Zeven in katoen gehulde latexbanden zorgen samen met geribbelde lamellen van elastisch essenhout voor een goede aanpassing aan het lichaam. Het geribbelde oppervlak en de opbouw uit afzonderlijke delen bevorderen een goede ventilatie van het veerelement."

TEAM 7 werkt uitsluitend met zes Europese houtsoorten uit bossen die het zelf duurzaam beheert. Gebruikers hebben de keuze uit elzenhout, beukenhout, eikenhout, kersenhout, notenhout en alpenden. Eiken- en notenhout zijn eveneens in een wilde variant verkrijgbaar. Het hout wordt uitsluitend veredeld met natuurlijke olie, behalve alpenden dat desgewenst helemaal onbehandeld blijft. 

Meer informatie:
TEAM 7
info@team7.at
www.team7-design.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven