Mapei zet nieuwe stap met verhuizing van Almelo naar Apeldoorn

Directeur Paul Spee: "We zijn de verbindende en versterkende factor binnen heel veel projecten"

Met de verhuizing van Almelo naar Apeldoorn zet Mapei Nederland de volgende stap in de groeiambitie. Het magazijn zat al in Apeldoorn, maar verhuist ook mee naar de nieuwbouw. Het nieuwe pand staat aan de Oude Apeldoornseweg 37K, op slechts 500 meter hemelsbreed van de A1, dichtbij de afslag 20 Apeldoorn Zuid. “Het is geweldig dat we met ons nieuwe onderkomen in Apeldoorn het magazijn, kantoor, showroom en trainingscentrum op één centrale locatie hebben!”, aldus directeur Paul Spee.

De nieuwbouw bestaat uit 2750 m² magazijn en 680 m² kantoor met trainingscentrum, showroom, laaddocks, weegbrug en afhaalpunt.

Mapei is een Italiaans familiebedrijf opgericht in 1937 in Milaan. In de jaren ’60 implementeerde het bedrijf een internationaliseringsstrategie. Met als grote voordeel dat er direct ingespeeld kan worden op de behoeftes van regionale markten en het beperken van de transportkosten. Mapei produceert lijmen, kitten en chemische producten voor de bouwsector. In Nederland is Mapei klaar voor de toekomst met maar liefst 2750 m² magazijn en 680 m² kantoor met een trainingscentrum en showroom, twee laaddocks, een weegbrug en een 24/7 afhaalpunt.

Onderscheidend
Paul Spee (zie foto) geeft aan dat de verhuizing naar het voormalige Philips-terrein (bedrijventerrein Malkenschoten), de nodige ruimte biedt om op verschillende productlijnen stevig door te groeien: “De goede prijs/kwaliteit verhouding is echt een meerwaarde, waarbij veel producten milieuvriendelijk en Arbo-technisch verantwoord worden geproduceerd.”
In Nederland is veilig en duurzaam werken heel belangrijk. Hierbij hoort ook het zuinig omgaan met natuurlijke grondstoffen en wordt te allen tijde de gezondheid van de gebruiker voorop gesteld. “We zijn de verbindende, versterkende en beschermende factor binnen heel veel bouwkundige en infrastructurele projecten”. Mapei produceert in meerdere landen en de meest gangbare producten staan op voorraad in het magazijn in Apeldoorn. Bij het nieuwe pand komt ook een 24/7-container met vijf aparte deellocaties waar klanten buiten de openingstijden bestellingen op kunnen halen.
Dit jaar viert Mapei met de nieuwbouw ook meteen het 10-jarig lustrum in Nederland. 

Totaalaanbieder
Mapei Nederland streeft er naar om totaalaanbieder te worden, niet alleen door het aantal werkgebieden uit te breiden (met daarvoor aangestelde specialisten in de buitendienst) maar ook door technische kennis te delen. “De ontwikkelingen in onze sector gaan snel. De manier van bouwen verandert, er komen doorlopend nieuwe materialen en producten op de markt. Wij vinden het belangrijk dat de verwerkers de trends en meerwaarde van producten kennen, want daarmee kunnen ze het voordeel halen in de praktijk", aldus verkoopleider Wilco Bekkers.

Paul Spee (links) in gesprek met verkoopleider Wilco Bekkers. 

Op de Nederlandse markt worden tegel- en natuursteenlijmen, vloerbedekkings-/parket-/kunstgraslijmen, muurcoatings, kunstharsvloeren en hoogwaardige cementeuze vloei- en terrazzovloeren geleverd. Daarnaast worden er oplossingen geboden voor verouderde betonconstructies waarmee de veiligheid weer kan worden gewaarborgd. Hier valt te denken aan structurele versterkingsmiddelen om bijvoorbeeld vloeren, balkons en galerijen te versterken.

Vanaf 27 mei is Mapei operationeel te vinden op de nieuwe locatie in Apeldoorn-Zuid. Een officieel openingsfeest van het nieuwe pand zal aan het eind van de zomer plaatsvinden.

Meer informatie:
Mapei Nederland B.V.
Oude Apeldoornseweg 37 K
7333 NR Apeldoorn
+31 (0)85 00 69 200
www.mapei.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven