Amerikaanse fabrikant neemt Bed Factory over

De Amerikaanse matrassenfabrikant Tempur Sealy International heeft beddenfabrikant Bed Factory Sweden OÜ in Estland overgenomen. Dit laat het Estland Investment Agency (EIA) van de Staatsinvesteringsbevordering weten.

Op verzoek van de EUWID bevestigde Karl Stenberg, CEO van het Zweedse moederbedrijf Bed Factory Sweden AB, de overname van de productie in Estland op 1 april. In Viljandi heeft het bedrijf een productiefaciliteit van 1.825 m², waar in 2017 ongeveer 32.000 producten met de hand werden gemaakt. In Stockholm / Zweden waren vroeger de administratie, distributie en showroom gevestigd.

Tijdens het overnameproces werd Tempur Sealy ondersteund door het handelskantoor Sorainen. Volgens de firma is Tempur Sealy van plan zijn verkoop in 2019 en 2020 met maximaal 50% te verhogen. Vorig jaar genereerde het bedrijf ongeveer € 10 miljoen. Het bedrijf vertrouwt op Indrek Aasna, Managing Director van Bed Factory Sweden in Estland, meldt Euwid-Moebel. 

Bed Factory Sweden produceert boxspringbedden en verstelbare bedden, en levert aan toonaangevende beddenmerken, grootwinkelbedrijven en hotels. Eigen merken zijn Bedcraft, BFS Hotel Collection en Esterbeds. Bed Factory Sweden werd in 1993 opgericht door Eva en Håkan Falk als een familiebedrijf en werd in 2009 verkocht aan de Zweedse investeerder Varenne AB.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven