Ontwikkeld voor de toepassing van een driedubbele beglazing

"Revolutionair systeem Wicona is een raam voor de stad van de toekomst"

Wicona, een bedrijf dat is gespecialiseerd in innovatieve aluminium oplossingen voor aluminium gevels, ramen en deuren, heeft de architect tijdens de 100e editie van Architect@Work kennis laten maken met de zeer duurzame post-consumed recyclage technologie.

Het zogeheten Wicline 75 MAX is het eerste raamsysteem op de markt dat standaard bestaat uit post-consumed aluminium (gecertificeerd door de DNV GL Business Assurance Noorwegen AS). De thermische stegen zijn vervaardigd uit gerecycleerde polyamide. Bovendien is het raam C2C zilver gecertificeerd. Een aanvulling voor de bekende bouwcertificaten (DGNB, LEED, BREEAM). "Uniek in de sector en meteen een echt duurzame oplossing voor toekomstige generaties", laat een woordvoerder weten.
Het innovatieve ontwerp van de verborgen raamkruk sleepte de IF Design Award 2018 en de Red Dot Design Award 2018 in de wacht.

Meer lichtinval
"De Wicline 75 MAX is een innovatief aluminium raam met een optimaal design voor een harmonieus uitzicht, maximale transparantie voor meer lichtinval, comfort en maximale duurzaamheid voor de bescherming van het klimaat. Kortom: een raam voor de stad van de toekomst."
Het minimalistische raam heeft een modern design met profielen die dankzij de Infinite Aluminium-technologie van WICONA voor ten minste 75% zijn vervaardigd uit post-consumed aluminium.
Het Wicline 75 MAX venstersysteem heeft een diepte van 75 mm en een uitstekende Uw-waarde tot 0,81 W/(m²K) voor de standaardmaat van 1,23 x 1,48, in combinatie metglas met een Ug-waarde van 0,50W/(m²K).

Verder is de WICLINE 75 MAX uitgerust met een raamkruk die volledig in het profiel is ingewerkt. Dit innovatieve designconcept werd al in de bloemetjes gezet tijdens IF Design Award in 2018, en heeft in datzelfde jaar ook een Red Dot Design Award gewonnen.
Dit aluminium raam is ontwikkeld voor toepassing van driedubbele beglazing. De WICLINE 75 MAX biedt dus een aantal voordelen: het is een milieuvriendelijk product (recycling van aluminium), heeft een minimalistische uitstraling en biedt een ongeëvenaarde thermische isolatie.

Bovendien maakt WICLINE 75 MAX gebruik van een zeer slanke en uniforme middenstijl met verborgen vleugel en verborgen handgreep om tegemoet te komen aan de vraag van architecten en aannemers naar slanke gevelaanzichten. Deze oplossing is trouwens ook geschikt voor erkerramen van 1,40 m breed tot 2,25 meter hoog. Zo krijgt u een optimale lichtinval.

Meer informatie:
Hydro Building Systems Belgium NV
Kortemarkstraat 52
BE-8810 Lichtervelde
www.sapa-ramen.be
www.wicona.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven