Opdracht gegund aan stedenbouwkundig- en architectenbureau JURY!

Meubelketen bouwt hoofddistributiecentrum

Stedenbouwkundig- en architectenbureau JURY! is opdracht gegund om het nieuw te bouwen hoofddistributiecentrum van meubelketen de Bommel te ontwerpen. Dat meldt een trotse eigenaar en architect Rob Reintjes.

Het proces vindt plaats in nauwe samenwerking met Willy Naessens, die het gebouw gaat bouwen. JURY! is verantwoordelijk voor het ontwerp, voert supervisie gedurende het ontwerpproces, coördineert de andere adviseurs en co-makers en ontwerpt de vaste inrichting van de kantoorruimte.  

18.000m² 
Het distributiecentrum verrijst in Dordrecht en heeft een oppervlakte van circa 18.000m², waarvan ongeveer 2000m² uit kantoorruimte bestaat. Het uitgangspunt in het ontwerp is om de grote lengte van het gebouw te benadrukken. Dit gebeurt door de kantoren contrasterend te materialiseren en overhoeks door te trekken. De witte lijst volgt de kantoren over de gehele lengte en landt ter plaatse van de dubbelhoge ruimte op de grond en benadrukt zodoende de entree van het gebouw. Voor de kantoren wordt een vliesgevel met volledig glazen invulling van vloer tot vloer toegepast om een maximum aan daglichttoetreding te behalen en hiermee de gebruiker een met daglicht overgoten werkplek te bieden. 

"JURY! is de Bommel dankbaar voor het vertrouwen en deze fantastische kans. Hiermee gaat een gekoesterde wens en ambitie om utiliteitsbouw te ontwerpen in vervulling", aldus Rob Reintjes.

Meer informatie:
De Bommel Meubelen
Nijverheidstraat 4
3291 CH Strijen
078 674 3000
info@debommel.com
www.debommelmeubelen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven