Grootte van ongeveer 90 000 m²

Grootste investering ooit voor gespecialiseerde groothandel Van Marcke

Het 90-jarig familiebedrijf Van Marcke heeft zijn grootste investering ooit gedaan. Op het industriegebied van Lar Zuid (België) heeft het sanitairbedrijf zijn nieuwe Europese distributiecentrum officieel geopend. Met dit distributiecentrum bewijst Van Marcke haar voortrekkersrol in zorgzaamheid voor mens en milieu.


Het bedrijf wordt tegenwoordig geleidt door Caroline Van Marcke (rechts).

Efficiëntie
Door alle diensten en afdelingen onder één en hetzelfde dak te plaatsen is de efficiëntie verhoogd. Het EDC is verder uitgerust met een geautomatiseerd opslagsysteem waardoor 80% van alle orders automatisch gebeurt. Bovendien nam Van Marcke recent haar eerste
stapelrobot ‘Gloria’ onder de vleugels. Sinds 1 april kan Van Marcke ook met trots zeggen dat ze een picking performance haalt van 99,9% voor producten op voorraad. Dit betekent dat wanneer het product beschikbaar is in het EDC, het automatisch gepickt wordt. 

Duurzaamheid
Het EDC is een volledig CO2- neutraal en wateronafhankelijk gebouw. De logistieke diensten zorgen voor minder verpakkingsafval en een beperking van de vrachtwagenkilometers (minder CO2-uitstoot).
Verschillende technieken worden toegepast zoals:
- Geothermische verwarming
- Zonnepanelen: het dak, waarvan een deel ook als groendak is aangelegd, zal voorzien worden van 16.000 vierkante meter zonnepanelen voor de eigen energieproductie (project
nog ter studie).
- Eigen drinkwater: het regenwater wordt opgevangen en gezuiverd tot drinkbaar water. De opslagcapaciteit is maar liefst 500.000 liter, goed voor 90 dagen functioneren zonder toevoer van water via het openbare net.
- Zonneboilers: staan in voor de productie van sanitair warm water.

Ecologische voetafdruk
Van Marcke kiest er bewust voor haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, in de eerste plaats door haar eigen gebouwenpark zo duurzaam mogelijk te beheren. Bij de bouw of verbouwing van haar eigen gebouwen kiest het Belgische bedrijf steeds voor de meest water- en energievriendelijke oplossing.

Over De Groep Van Marcke
De groep Van Marcke is een Belgische onderneming en in 1929 opgericht te Kortrijk door Raymond Van Marcke en wordt op heden bestuurd door Caroline Van Marcke. De groep is commercieel actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, de Verenigde Staten en Malta en heeft een geconsolideerde omzet voor 2018 van 483 miljoen euro.

Van Marcke is een gespecialiseerde groothandel die de distributie verzorgt van badkamers, keukens, verwarmingsinstallaties, sanitair en installatiemateriaal, evenals duurzame oplossingen voor water en warmte. De groep telt ongeveer 1600 medewerkers (waarvan ongeveer een 1200 in België), 19 showrooms in België, Luxemburg en Frankrijk en 132 winkels wereldwijd voor professionele klanten. Ze investeerde reeds 75 miljoen euro in een revolutionair nieuw distributiecentrum van ongeveer 90 000 m².

Meer informatie:
Van Marcke 
www.vanmarcke.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven