Real Smart Home zorgt voor lagere energiekosten

Huishoudens kunnen volgens Loxone heel eenvoudig hun energiekosten met 500 euro verlagen. Hoe? Door niets te doen! "Het Real Smart Home van Loxone zorgt hier immers uit zichzelf voor", laat een woordvoerster weten.

Om het te betalen bedrag op de energiefactuur gunstiger te krijgen, kunnen volgens de domoticafabrikant de volgende handelingen worden uitgevoerd:

1. Apparaten in stand-by zijn stroomvreters
Het energiebesparingspotentieel van apparaten in stand-by wordt vaak onderschat. Wanneer bijvoorbeeld vijf apparaten worden uitzet in plaats van in stand-by modus te houden, dan kan dit jaarlijks zorgen voor een daling van 100 euro op de afrekening.

In een Loxone Smart Home worden toestellen volledig uitgeschakeld via geschakelde stopcontacten. Een uiterst intelligent product is ook de Loxone Smart Socket Air, deze component transformeert elk normaal stopcontact in een geschakeld stopcontact en maakt bovendien energiemetingen mogelijk.

2. Verlies geen energie door openstaande ramen
Een raam vergeten te sluiten en de verwarming staat nog op? Geen probleem! Dankzij de Raam-en deurcontacten Air of het Vensterhandvat Air weet de woning perfect wanneer er een raam of deur openstaat en zal zij automatisch de gevraagde temperatuur laten dalen. Op die manier worden geen energiekosten uit het raam gegooid.

3. Maak gebruik van LED verlichting
Klassieke gloeilampen hebben niet alleen een kortere levensduur, ze zijn ook nog eens 80% duurder voor uw portemonnee. Wanneer er LED verlichting gebruikt wordt, betekent dit op jaarbasis een besparing van circa 150 euro.
Bij Loxone is de LED verlichting ook nog eens maximaal te dimmen. Of het nu gaat om spots, plafondlampen of stijlvolle pendelverlichting, Loxone biedt voor ieder wat wils.

4. Laat de temperatuur dalen bij afwezigheid
Een Loxone Smart Home weet wanneer de bewoner afwezig is en zal dan uit zichzelf de temperatuur laten dalen. Studies tonen aan dat het verlagen van de temperatuur met 1°C een besparing tot 10% kan betekenen. "Wanneer we van huis zijn, dan mag de temperatuur nog lager gezet worden. De woning doet dit automatisch en zorgt zo voor een besparing van 30% op de verwarmingskosten."

Meer weten over een slimme woning? Boek dan nu één van de gratis experience tours in de enige echte Smart Home demowoning van de Benelux.

Meer informatie:
Loxone Benelux
Gebroeders van Raemdonckstraat 1 b/c
2560 Nijlen
Tel. +31 208 208 214 (NL)
       +32 3 369 10 68 (BE)
www.loxone.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.