Wim-Heerke Spronk: "Nu snel doorbouwen aan duurzame bouwsector"

Geslaagde crowdfundingactie Robuusteiken: 426 investeerders brengen zes ton in het laatje

"Onze crowdfunding is 150% succesvol!", meldt directeur Wim-Heerke Spronk van Robuusteiken. "Hierdoor kunnen we nu snel doorbouwen aan een duurzame bouwsector. Gezond wonen en werken komt voor iedereen nu echt weer een stap dichterbij!", laat hij met het nodige enthousiasme weten.

De Curringherschuur, een gebouw dat energieneutraal is gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en riet. De gebinten en de kapconstructie zijn van larikshout, gemaakt door Robuusteiken.

De crowdfundingactie die Robuusteiken op touw heeft gezet, is een succes geworden. Met nog een kleine week te gaan was er nog minimaal een ton nodig om de doelstelling van 400.000 euro te halen. Uiteindelijk brachten 426 investeerders zes ton in het laatje, exact het bedrag dat Robuusteiken binnen wilde halen om een slag te maken richting een duurzame bouwsector.

Robuusteiken is een succesvol bedrijf dat ambachtelijk, ecologisch en circulair bouwt. Onder de naam Robuusteiken Ecologische Bouwelementen B.V. ontwikkelt en produceert het onder eigen label ecologische bouwmaterialen: HSB wand-, vloer-, renovatie en dakelementen. "Wij leveren deze elementen aan de grootschalige woning-, utiliteits- en renovatiemarkt", laat Wim-Heerke Spronk (zie foto) weten. Doordat de voorschrijvende markt hiermee gaat ontwerpen en bouwen, maken wij de bouwsector samen effici├źnter en groener. We maken ecologisch bouwen voor iedere bouwondernemer en ketenpartner mogelijk. Daardoor komt gezond wonen en werken dichterbij voor een groot publiek. Door gebruik van onze ecologische bouwelementen tasten we de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aan. We streven bij het bouwen naar een optimaal gebruik van energie, water en ruimt", aldus Spronk.

Meer informatie:
Robuusteiken 
Hoofdvestiging:
Oude Gracht 6 
9341 AB Veenhuizen
Tel. 0592 387 075     
www.robuusteiken.nl
info@robuusteiken.nl

Vestiging Rotterdam
Dorpsstraat 48
2969 AD Oud-Alblas

Vestiging Arnhem
De Koppeling 15-C
6986 CS Angerlo


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.