Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Collectie Contrast is van de Nederlandse ontwerper Debbie Wijskamp

Nieuwe ontwerpen van Uniqka Design House krijgen lof van vele duizenden bezoekers

Tijdens de Milan Design Week heeft het in Istanboel gevestigde merk Uniqka een aantal nieuwe producten geïntroduceerd. Het betreft drie nieuwe collecties van de ontwerpers Isabel Quiroga, Debbie Wijskamp en het ontwerpteam van Uniqka Design House. De collecties werden gedemonstreerd bij Ventura Future in Zona Tortona.

De collectie Contrast van de Nederlandse ontwerper Debbie Wijskamp is een collectie opslag-units, waarbij zoals de titel al meldt gebruik wordt gemaakt van contrasten. Tegenstellingen zoals licht en donker, hard en zacht, dik en dun of onbuigzaam en flexibel vormen een leidend thema in deze collectie. De objecten zijn gemaakt van contrasterende stukken leer. De harde, dikke stukken leer vormen de basis, terwijl zachte dunnen stukken leer hierop zijn bevestigd en zo een soort hoes vormen. Dankzij de stevige eigenschappen van het dikkere leer kan de unit voor opslag worden gebruikt. De flexibele stukken leer stellen de gebruiker in staat om de vorm van het object aan te passen door deze te vouwen of te verkreukelen.

Zin van de in Amsterdam gevestigde ontwerper Isabel Quiroga is een koffietafel, waarin onder andere bladen, kranten en boeken kunnen worden geplaatst. Isabel Quiroga wilde een meubel creëren, die door de gebruiker makkelijk kon worden verplaatst. Zin is zodoende ontworpen om bij allerlei omgevingen makkelijk aan te sluiten.

Daphne van Uniqka Design House is een collectie aan borden, die vervaardigd zijn van plantaardig gelooid leer. De borden bestaan uit twee lagen van het leer, die met de hand zijn vormgegeven en vervolgens 24 uur lang in water zijn gelegd. De naam is een verwijzing naar de Griekse mythologie. De nimf Daphne wordt geassocieerd met fonteinen, rivierbronnen en andere vormen van water in de natuur.

De organisator van Ventura Future, Margriet Vollenberg, was positief over de deelname van Uniqka. “We willen met Ventura Future ontwerpen van over de hele wereld laten zien. Het Turkse merk Uniqka combineert ambachtelijke tradities met een moderne esthetiek, die perfect aansluit bij onze tentoonstelling.”

Kerem Aris en Merve Parnas van Uniqka waren zeer tevreden over de aandacht voor hun merk die ze dankzij de Milan Design Week hebben gekregen. “We proberen unieke ontwerpen te creëren, waarbij we focussen op het materiaal en nieuw leven blazen in traditionele ambachten. We zijn erg blij om te zien dat ons werk wordt erkend en lof krijgt van duizenden bezoekers van over de hele wereld”, aldus Aris en Parnas.

Meer informatie: www.uniqka.com

Publicatiedatum: