Familiebedrijf Van Keulen staat al 75 jaar garant voor succes in Nijverdal

"We zijn met acht broers en zussen, dus er was altijd een meerderheid voor of tegen een plan"

De geschiedenis van Van Keulen Interieurbouw is een verhaal van voortdurende groei. Het begon bescheiden. In 1944 startte timmerman en meubelmaker Lammert van Keulen zijn eigen onderneming: Van Keulen’s Houtindustrie. Lammert fabriceerde eerst stelen voor hamers en bijlen, maar na de aanschaf van een stokkenfrees volgde al snel de productie van kinderboxen.

1963: Oprichter Lammert van Keulen (links) in de fabriek aan de Groen van Prinstererstraat

Nadat Van Keulen een aantal winkels had betimmerd, werd het bedrijf beginjaren ’50 benaderd door Schuitema, eigenaar van de Centra-supermarkten, om een kruidenierswinkel te betimmeren. Deze succesvolle klus was het begin van een lange zakelijke relatie met Schuitema. Schuitema opende overal in Nederland zelfbedieningswinkels en Van Keulen verzorgde daarvan de inrichting. De opkomst van supermarkten in de jaren ’60 zorgde voor een extra groeispurt.

De activiteiten van Van Keulen bleven zich uitbreiden in het volgende decennium. Behalve winkelinterieurs werden er stacaravans gebouwd en ingericht door Van Keulen Mobielbouw. Een andere tak, Van Keulen Kooien, produceert oerdegelijke vogelkooien.

In 1980 vond de eerste overname plaats. Van Keulen Interieurbouw nam het bedrijf BEKA Winkelinterieurs over en koos voor decentralisatie om alle landelijk opererende klanten te kunnen bedienen. Na een korte terugval en reorganisatie tijdens de crisis begin jaren ’80 kon Van Keulen Interieurbouw al snel weer positieve resultaten boeken. De tweede helft van de jaren ’80 was een periode van groot succes en explosieve groei.

De uitbreiding van de activiteiten was ook goed zichtbaar aan het fabrieksterrein van Van Keulen Interieurbouw in Nijverdal, dat groter en groter werd. Naast houtbewerking behoorden nu ook metaalconstructie, metaalplaatbewerking en poedercoaten tot de faciliteiten.

Meer overnames volgden in de latere jaren: SBM Winkelinrichting in Groningen, Wittenboer Interieurbouw in Helmond, VIDRA Metaalproducten, Stenfert Interieur en Design en Magista Storage Systems. Op deze manier verkreeg Van Keulen Interieurbouw ook toegang tot andere marktsegmenten, zoals bibliotheekinrichting, metaaldraadproducten, opslagsystemen en Doe-het-zelfwinkels.

Inmiddels is Van Keulen Interieurbouw een toonaangevende speler in de Nederlandse en Europese interieurbouw. Maar het succesvolle bedrijf is haar wortels niet vergeten. Van Keulen Interieurbouw is nog steeds een familiebedrijf. Een gezonde en flexibele onderneming, met zorg en betrokkenheid voor klanten, medewerkers en toeleveranciers als solide pijlers van de bedrijfsfilosofie.

Met de modernste productiefaciliteiten, kwalitatief hoogwaardige producten en maatwerkoplossingen in alle soorten en maten is Van Keulen Interieurbouw klaar voor de toekomst.

Dagblad Tubantia ging langs bij het familiebedrijf voor een interview. Verslaggeefster Mariëtte Cellarius noteerde onder andere het volgende: 
Waar het bij andere familiebedrijven wel eens uitloopt op fikse problemen, is dat bij de Van Keulens nooit gebeurd. „We gunnen elkaar alles, zonder enige vorm van rancune of jaloezie”, zegt Jan. „Het is een spel, leven en laten leven. We zijn met acht broers en zussen dus er was altijd een meerderheid voor of tegen een plan.” Broer Joop vult aan: „Het is nooit een kwestie van macht. We doen het samen. We houden de dingen gescheiden. Zakelijk is zakelijk, privé is privé. We kunnen in een vergadering flink tekeergaan, maar daarna is het over. Dan staan we weer samen op de tennisbaan.”

Lees het complete artikel op www.tubantia.nl

Meer informatie:
Van Keulen interieurbouw
Van den Bergsweg 18
7442 CK NIJVERDAL
Tel. 0548 610 555 
www.keulen.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven