Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Managing Director van Laufen Benelux werpt blikt in de toekomst:

Eric Meijer: "Niemand wil een douche wc die op het verkeerde moment water brengt"

",,Goedemorgen Eric. Je bad staat klaar, 38.5 graden. Na het journaal van 07.00 uur kun je je scheren tijdens de podcast over architectuur en tijdens het tandenpoetsen klinkt Fleetwood Mac uit de speakers. De douche wc is ingesteld op jouw comfortniveau. Ga lekker zitten.''
Ik heb geen glazen bol, maar mijn toekomstvoorspellingen zijn gebaseerd op wat ik om me heen zie gebeuren. Een bovenmatige interesse in futurologie en mijn gezonde boerenverstand." 

Dat schrijft Eric Meijer (zie foto) in een blog. Hij is Managing Director van Laufen Benelux BV. In zijn artikel neemt hij de lezer mee in de wondere wereld van de toekomst: 'Domotica in de badkamer, on demand sanitair en de bittere noodzaak van tiny houses.'
Zoals Meijer stelt: van een deurbel met camera tot aan je smartwatch. Alles is altijd en on demand naar jouw specifieke wensen in te stellen en uit te voeren.

"Ook de doorgaans traditionele sanitairbranche gaat hier in mee, zij het wat aarzelend, maar met LAUFEN voorop. Onze douche wc Cleanet Riva (zie foto), wastafelkranen en urinoir- en doucheregelaars bevatten slimme sensoren die precies doen wat jij op dat moment wilt. Alles is aan elkaar gekoppeld via de cloud. Direct inzicht in waterverbruik? Natuurlijk. Op afstand temperatuurinstellingen aanpassen? Ook geen probleem", somt Meijer op.

Personalisaties |
"Onze intelligente oplossingen bieden een scala aan personalisaties in huis, maar zijn tevens een ideale beheertool voor projecten", gaat hij verder. "Denk hierbij aan het personaliseren van je eigen sanitair tot het managen van duurzaam gebruik in een hotel of serviceflat.
Het werkt alleen, als het werkt…
Maar… dan moet de techniek wel werken. Niemand wil een douche wc die op het verkeerde moment water brengt. Of helemaal geen water. Kranen die spontaan gaan lopen. Bij LAUFEN staat deze kwaliteit voorop. De achterliggende techniek en gekoppelde apps zijn uitgebreid getest en geoptimaliseerd. Onze technische dienst is voor, tijdens én na de implementatie te allen tijde beschikbaar voor ondersteuning. Zodat dat wat moet werken, ook écht werkt."

Tiny houses
In een eerder artikel schreef Meijer al over de trend Tiny houses: "De definitieve doorbraak van Tiny Houses komt pas als de hype voorbij is". Klein en minimalistisch leven lijkt misschien een trend voor hippe millennials, maar is in veel delen van de wereld en zelfs in ons land een bittere noodzaak: een steeds kleinere woonoppervlakte in grote steden dwingt ons tot slimme oplossingen. LAUFEN staat voor design én functionaliteit, dus aan ons de uitdaging om hier creatief mee om te gaan. En dat is gelukt!", is de Managing Director van mening.
Het geheim zit ‘m volgens Meijer in het materiaal dat LAUFEN gebruikt. "Onze VAL-serie is gebouwd met 100% recyclebaar Saphirkeramik. Deze keramieksoort is bijzonder stevig en zorgt ervoor dat we met minder materiaal en kleinere productafmetingen meer inhoud kunnen genereren dan reguliere sanitairproducten. "

Oproep
Duurzaamheid en innovatie vormen volgens Meijer samen de basis voor een geheel nieuwe manier van wonen: met circulaire bouw en minimalistisch ingericht met slimme, innovatieve en duurzame producten, geheel afgestemd op jouw wensen en eisen. "En dat 24/7 on demand. Ik voed me graag met kennis, vanuit mijn eigen branche, maar vooral ook vanuit andere takken van het bedrijfsleven. Mijn vraag is dan ook: Hoe zie jij de toekomst?"

Meer informatie:
Laufen Benelux BV
Meidoornkade 2A
3992 AE Houten
info.benelux@laufen.ch
www.laufen.nl