Volgens directeur Clear4Clean moet cao hoognodig aangepast worden

Deskundige Edgar van Engelen: "Vak van vloerenspecialist wordt flink ondergewaardeerd"

Edgar van Engelen, eigenaar van Clear4Clean, wil een lans breken voor specialisten die het vloeronderhoud uitvoeren. Volgens hem worden die in de cao niet als specialistische reinigers betiteld. Naar zijn mening is dat een onderwaardering van het vak van vloerenspecialist. Van Engelen is opleider in de schoonmaak en geeft trainingen op het gebied van onder andere vloeronderhoud.   

"Op het moment dat je in een cao niet als specialist wordt betiteld, geeft dat een signaal af naar opdrachtgevers: vloerenspecialisten zijn (in hun ogen) vaak veredelde schoonmakers. Dat betekent dus ook dat de vergoeding voor hen hetzelfde is als voor de schoonmakers die dagelijkse schoonmaak verrichten. En dat heeft weer tot gevolg dat de kosten voor het vloeronderhoud niet hoger mogen zijn dan van de dagelijkse schoonmaak. Breng dit vak ook onder bij “CAO-deel voor specialistische reiniging”. Dan is het ook veel logischer dat de opdrachtgever een eerlijke en volwaardige prijs betaalt voor een stuk vakmanschap. Net als bij de glazenwassers en de gevelreinigers. Vloeronderhoud is een vak, het is een specialisme", schrijft Edgar van Engelen in een bijdrage op Servicemanagement.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.