Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Consumentenbond test vrijstaande combimagnetrons

”Bij vijf modellen wordt het deurtje van de oven veel te heet”

De Consumentenbond heeft inbouwmagnetrons en vrijstaande modellen getest. Als beste uit de test kwamen een van de modellen van Sharp en Samsung. Ze krijgen beide een 7,6. Verder blijkt uit het onderzoek dat bij vijf modellen het deurtje veel te heet wordt als de oven in de hoogste stand staat.

Volgens de vereniging die opkomt voor de belangen van consumenten is de Samsung MC28H5015AW Beste Koop. Het model krijgt een 7,4.  Als Beste uit de Test kwamen de Sharp R-971 en de Samsung MC28M6, die beide te koop zijn in verschillende kleuren en afwerkingen. In de top 10 staat Samsung met liefst zeven modellen. De overige drie plaatsen (4, 5 en 6) worden ingenomen door Sharp.

Bij de geteste modellen van Sharp, Etna en Inventum (3x) wordt naar de mening van de Consumentenbond het deurtje (veel) te heet als de oven op de hoogste stand staat. Bij twee modellen loopt de temperatuur van de ovenruit zelfs op tot boven de 100 °C. "Bij deze apparaten kun je brandwonden krijgen als je het glas aanraakt als de oven op de hoogste stand staat. Daarom hebben we bij al deze modellen flink wat punten afgetrokken op hun Testoordeel", laat de Consumentenbond weten.

Het volledige testverslag is te lezen op www.consumentenbond.nl.