Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grote jubileumtentoonstelling van 110 jarige Morres in Hulst

"Knipbonadvertentie met fauteuil Kennedy legde in 1957 de basis voor de allereerste catalogus"

Morres in Hulst bestaat 110 jaar. Afgelopen zaterdag (20 april) opende burgemeester Jan Frans Mulder van de gemeente Hulst samen met mevrouw Yolande Morres een grote jubileumtentoonstelling, met als titel 110 jaar woonplezier. De expositie is tot half augustus te bewonderen bij het Zeeuwse meubelbedrijf.

De tentoonstelling gaat terug naar het moment dat Fré Morres in een pand aan de Vismarkt in het centrum van Hulst, naast zijn elektrische meubelmakerij, die een straat verderop lag, ook een kleine winkel opent. Vervolgens kijkt de bezoeker mee hoe zoons Jo en Antoine in de zaak komen - beiden zijn ook opgeleid tot meubelmaker - en hoe Jo Morres zich ontpopt tot de sterk organisatorisch en financiële man en broer Antoine al gauw een creatieve duizendpoot blijkt. Een ijzersterk duo is geboren!

Daarna is de expositie gewijd aan de commercie door de jaren heen, van postorderknipbon tot catalogus. Gezien wordt hoe innovatief en vooruitstrevend de broers Jo en Antoine blijken te zijn en hoe dit resulteert in de eerste ‘postorder’ in 1954. Deze knipbonadvertentie, waarmee men de afgebeelde fauteuil Kennedy kon bestellen, werd zo’n overweldigend succes dat in 1957 de 1e catalogus wordt uitgebracht.

Ook het vervoer door de jaren heen, van bakfiets tot vrachtwagen, komt aan bod: vanaf de bakfiets (hét eerste vervoermiddel) en hoe deze begin jaren ‘50 werd ingeruild voor de Morres busjes en later voor de Morres vrachtwagens, te herkennen aan de typische rode Morres kleur. Inmiddels heeft het rood plaatsgemaakt voor Morres grijs.
Verder komt de bezoekers leukjes weetjes tegen, zoals deze:
"Tussen Kruiningen en Perkpolder was de zogenaamde Morres boot een begrip. Dit veer zette op gezette tijden de mensen van ‘de overkant’ over voor een Dagje Morressen. Dit was een hele attractie. De mensen werden aan de boot opgehaald met een Morres bus en ook weer teruggebracht."

4000 mensen
"Toen Morres de nieuwe winkel opende was men bang dat er niet genoeg klandizie zou zijn. Daarom werd er om de Vlamingen te lokken een benzinepomp bij geplaatst met goedkope benzine. Dit bleek niet nodig, want met de opening waren er al 4000 mensen."
"De eerste auto, een Chevrolet uit 1928 deed in 1933 zijn intrede in het bedrijf. Deze werd naast privégebruik ook uitgeleend als trouwauto voor klanten met chauffeur Robert de Bleijser."

Verjongingskuur
Het Zeeuwse meubelbedrijf heeft onder leiding van algemeen directeur Walter van de Griendt (zie foto) de afgelopen periode een verjongingskuur ondergaan. zo is onder andere de entree compleet vernieuwd, heeft de afdeling verlichting een fikse gedaanteverwisseling ondergaan en is de designafdeling uitgebreid met nóg meer topmerken. Van meubelzaak is Morres getransformeerd naar een woonwarenhuis.
Eind januari verscheen daarover op Wonen360 het artikel Directeur Van de Griendt van 110-jarige Morres: "Wij verkopen geen spullen, maar een verhaal"

Meer informatie:
Morres, veel woonplezier
Industrieweg 2
4561 GH Hulst
Tel: +31(0)114-388388
www.morres.nl