Vloerbededekking voor architecten, designers en stoffeerders

Maarten Emck: "De Expona CLIC Rigid is bij uitstek geschikt voor renovatieprojecten"

Het is 30 jaar geleden dat Objectflor in Keulen van start ging. Het bedrijf, opgericht in 1989, is een dochteronderneming van de Britse James Halstead Flooring, dat ruim honderd jaar geleden het levenslicht zag. In de Benelux treedt Maarten Emck op als Sales Director.
Met zijn Objectflor neemt hij deel aan Design District, een vakevenement voor interieurdesign dat op woensdag 5, donderdag 6 en vrijdag 7 juni in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam plaatsvindt.

Objectflor is in Europa een van de toonaangevende producenten van hoogwaardige kunststof vloerbekleding voor zowel particulier als projectgebruik. "Met meer dan 45 miljoen vierkante meter geïnstalleerde vloeren, onder de merknamen Expona (designvloeren voor de woon- en objectsector), Polyflor (technische vloerbedekking) en Artigo (rubbervloeren, reeds in België en Duitsland bekend, in Nederland gaan we het nu ook introduceren) laten we zien dat we de juiste competenties in huis hebben", geeft Maarten aan.
In de Benelux heeft Objectflor een eigen showroom in de genoemde Van Nelle Fabriek en een logistiek magazijn in het zuiden van Nederland.

Expona Design collectie
Objectflor gooit op dit moment hoge ogen met de Expona Design collectie. Vooral de Rigid vloerbedekkingen doen het goed. "Die zijn sterk in opkomst, mede omdat ze buigzaam zijn en op bestaande ondergronden kunnen worden gelegd. Je hoeft ze ook niet te lijmen. Het is een interessante vloerbededekking voor architecten, designers en projectstoffeerders, omdat het veel legtijd bespaart." 
Maar wat zijn Rigid vloeren nou eigenlijk? En wat kun je er precies mee doen? Volgens Maarten is met name de Expona CLIC dB19 trendvloer de beste keuze. Hij zet als ervaringsdeskundige de drie belangrijkste feiten op een rijtje:

1. De oplossing voor geluidsoverdracht problemen
"Expona CLIC Rigid vloeren zijn niet indrukgevoelig. Afdrukken van brede voegen bij keramische vloerbedekkingen kunnen niet doordringen in de kern van harde vloerbedekkingen. Daarom kunnen de CLIC vloeren eenvoudig, zonder tijdrovende voorbereidende maatregelen, op oude vloerbedekkingen worden gelegd. Dus uitermate geschikt voor renovatieprojecten.
De geïntegreerde akoestische schuimrug van Expona CLIC rigid vloeren vermindert het contactgeluid naar onderliggende etages met 19dB. Een aparte isolerende laag is dus niet nodig.

2. Eenvoudige installatie
"De objectflor Expona CLIC collectie overtuigt door zijn snelle en eenvoudige installatie: Dit wordt gewaarborgd door het 5G-i Välinge systeem. Bovendien zijn de verbindingskracht en de uittrekkracht van dit Clic systeem uitstekend."

3. Geschikt voor residentieel en commercieel gebruik, ook in zones met intensief gebruik
"Een ander bijzonder voordeel is de maatvastheid, ook bij blootstelling aan hitte. Expona CLIC 19dB heeft in diverse testprocedures onomstotelijk bovengemiddelde resultaten behaald. Een van de redenen hiervoor is onder andere het gebruikte dragermateriaal een hoge dichtheid en een hoog eigen gewicht heeft.
Bovendien is er geen brandbeveiligingstest nodig omdat de isolatie geïntegreerd is. Dit is wel nodig bij niet geïntegreerde, afzonderlijke isolatieonderlagen."

Een gelegde vloer met de Expona CLIC 19DB.

"Rigid vloeren in Objectflorkwaliteit zijn hiermee allrounders bij een breed eisenpakket", stelt Maarten tot slot vast.

Meer informatie:
Objectflor
Contactpersoon Maarten Emck
info@objectflor.nl
www.objectflor.nl

Customer Service
België
02-3133 797
Nederland
088-444 01 31


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven