Bij een laagdikte tot 5mm kan egalisatie al na 6 uur worden afgewerkt

Forbo Eurocol introduceert egalisatie voor zand-cement én anhydriet

Forbo Eurocol introduceert egalisatie voor zand-cement én anhydriet. "Er zijn egaliseermiddelen op de markt voor cementgebonden dekvloeren en gipsgebonden anhydrietvloeren. Beide typen afwerkvloeren worden op grote schaal toegepast. Vaak ook in combinatie op een project en dat is soms lastig. Enerzijds door de verschillen in droogtijd en wanneer er geëgaliseerd moet worden, zijn er verschillende producten nodig. Dit laatste behoort nu tot het verleden, met de 924 Europlan Hybrid van Forbo Eurocol. Een egalisatie voor zowel gips als cement", laat een woordvoerder van Forbo weten.

Egaliseermiddel 924 Europlan Hybrid is snelafbindend en biedt de snelle droging van een cementgebonden egalisatie en heeft de krimparme eigenschappen van een gipsgebonden egalisatie.
Handig voor de verwerker op een project waar verschillende vloervlakken worden toegepast, met zowel zand-cement- als anhydrietdekvloeren. "Het zogeheten ettringiet - volumevergroting bij vochtinwerking en verlies van hechtsterkte - krijgt met 924 Europlan Hybrid geen kans. De verwerker kan dus het gehele vloeroppervlak met één product egaliseren. Dankzij zijn hoge druksterkte van 40N/mm² kan de 924 Europlan Hybrid worden toegepast in combinatie met een Eurocol-designvloer zoals BetonDesign, LiquidDesign en MultiTerrazzo. Een ander voordeel is de snelle droging. Bij een laagdikte tot vijf mm kan de egalisatie al na zes uur worden afgewerkt met elk type vloerbedekking", besluit Forbo.

Meer informatie
Forbo Eurocol
www.forbo.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven