Voor productie hulp gezocht bij maker van paardenzadels

Ambacht en design gaan samen bij lamp Lloyd

Dat ambacht en design goed samengaan blijkt wel uit het ontwerp van designlamp Lloyd, bedacht door Erik de Nijs en Tim Smit van Nieuwe Heren. Niet alleen wordt de lederen lamp met de hand gemaakt, ook wordt tijdens het productieproces gebruik gemaakt van een traditionele methode om het leer te verharden en te vormen. 

Een lamp met een verhaal
Natuurlijk kon dit ontwerp van Nederlandse bodem de mannen van Puik niet ontgaan. Puik heeft het ontwerp geproduceerd en op de markt gebracht. Voor de productie van designlamp Lloyd is er hulp gezocht bij een familie die gespecialiseerd is in het maken van paardenzadels. Zij hebben de mannen de traditionele methode van het verharden en vormen van dierenhuiden bijgebracht.

Eyecatcher in elk interieur
Na vijf dagen drogen in de zon is de bepantsering van de lamp klaar om met grove steken dichtgenaaid te worden. Vanwege het handwerk is elke lamp net even anders en dus altijd uniek. De Lloyd lampt is een voorbeeld van een ontwerp waarbij oud en nieuw samen komen. 

Over Puik
Sinds 2012 bieden Freek Claessen en Daan Gescher van Puik de beste ontwerpers van eigen bodem een podium om hun Dutch Design aan de man te brengen. Puik selecteert, coproduceert, presenteert en levert direct van de bron. 

Meer informatie:
Nieuwe Heren
Erik@nieuweheren.com
www.nieuweheren.com

Puik Design
info@puikdesign.nl
www.puikdesign.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven