Wim-Heerke Spronk, algemeen directeur van Greentogether BV:

"Deze circulair gebouwde woning biedt een leefomgeving om oud in te worden"

Termen als ‘duurzaam’ en ‘ecologisch’, je hoort ze steeds vaker voorbij komen. Greentogether BV heeft ecologische woning- en utiliteitsbouw als handelsmerk en ontwikkelde onlangs in samenwerking met DAAD architecten een slimme levensloopbestendige woning voor corporaties.

Een maquette van de levensloopbestendige woning. Inzet: Wim-Heerke Spronk, algemeen directeur van Greentogether BV.

Greentogether is een unieke samenwerking tussen projectontwikkelaar, architect en bouwer. Ieder met een eigen expertise, hebben zij één gezamenlijk doel: bouwen aan een betere, groene wereld. ‘Vanuit woningcorporaties kregen wij veel vragen om te kijken naar een ecologische, levensloopbestendige woning’, vertelt Wim-Heerke Spronk, algemeen directeur van Greentogether BV. "Wij zijn met deze vraag aan de slag gegaan en hebben in samenwerking met DAAD Architecten een passende woning ontworpen. Deze maximaal circulair gebouwde woning biedt een leefomgeving om oud in te worden."
Het ontwerp komt tegemoet aan de afspraken in het Klimaatakkoord van Parijs en het energieconvenant waarin Aedes aangeeft om binnen enkele jaren gemiddeld energielabel B voor woningbouwwoningen te realiseren. Onze levensloopbestendige woning doet een goeie duit in het zakje voor het gemiddelde.

Innovatieve techniek
De woning is uitgerust met innovatieve techniek. Die zorgt voor een duurzaam verwarmde woning. Warmwater voorzien we via een warmtepomp en het ventilatiesysteem heeft warmte-terugwinning. De woning heeft een gezond binnenklimaat zonder energie te verliezen. De constructie is damp-open waardoor een goede vochtbalans in de woning ontstaat. We gebruiken voor de isolatie biobased materialen met een minimale milieubelasting. Lekker warm in de winter en koel in de zomer!

Gezonde verf
Houten buiten- en binnenwanden met natuurlijke houtwol-isolatie maken de woning geluidsdicht en zeer energiezuinig. De lariks geveldelen zorgen voor een warme uitstraling. Het gebruik van hout(producten) vermindert het CO2-overschot. Door de CO2-opslag in één houten woning, kan een gemiddeld gezin tien à elf jaar CO2-neutraal leven. De toepassing van gezonde verf draagt bij aan het gezonde binnenklimaat.
"We hanteren een prefab bouwmethode, waardoor we woningen in circa veertien weken kunnen realiseren. De kozijnen zijn uitgerust met driedubbele beglazing. Het grote eikenhouten kader rond het woonkamerraam geeft de woning een eigentijds karakter. Op het dak van de woning bevinden zich geïntegreerde PV-panelen. Over een heel jaar kan de woning zelf in energie voorzien. Een zogenoemde nul-op-de-meter-woning.

Greentogether BV voorziet in innovatieve (investerings)projecten met een kleine voetafdruk, zowel voor particulieren, overheden als bedrijven. Greentogether neemt een voortrekkersrol in ecologisch bouwen. "We kunnen daarbij bogen op onze grote kennis van ontwerpen en bouwen met ecologische en biobased materialen. We zien in het gebruik daarvan grote kansen. De groei van deze materialen vraagt CO2 en de toepassing in de bouw zorgt voor CO2-opslag. Wij bouwen in een unieke samenwerking tussen projectontwikkelaar, bouwer en architect aan een betere, groene wereld."

Meer informatie:
Greentogether BV
Oude Gracht 6
9341 AB Veenhuizen
0592 38 70 75
info@greentogether.nl
www.greentogether.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven