Omzet Natuzzi voor 3e opeenvolgende jaar gedaald

Volgens voorlopige cijfers daalde de omzet van de Italiaanse meubelfabrikant Natuzzi met 4,1% tot € 115,2 miljoen in het vierde kwartaal. De daling, voor het derde opeenvolgende jaar, is opnieuw te wijten aan de negatieve ontwikkeling in de kernactiviteiten van gestoffeerd meubilair.
De omzet in de divisie "Bekleding" daalde met 2,5% tot € 110,4 miljoen. Andere divisies rapporteerden een daling van 30,4% tot € 4,8 miljoen. Alleen in het segment Meubilair werd een stijging van 18,4% tot € 13,9 miljoen behaald, wat de gedane dalingen op de andere twee gebieden echter niet volledig kon compenseren.

Voor het volledige jaar 2018 rapporteerde Natuzzi een omzetdaling van 4,5% tot € 428,5 miljoen. Terwijl het eerste kwartaal een stijging van 1,6% zag, was de omzet in het tweede en derde kwartaal al gedaald met respectievelijk 7,1% en 3,2%. Onder meer werd de groei negatief beïnvloed door negatieve valuta-effecten in het afgelopen jaar. Bij constante wisselkoersen was de minus nog steeds 1,8%.

Het operationele verlies nam in 2018 toe met € 1,5 miljoen tot € 25,5 miljoen. Na een nettoverlies van € 30,4 miljoen in het voorgaande jaar boekte Natuzzi een nettowinst van € 27,0 miljoen voor 2018. De positieve ontwikkeling heeft te maken met de deconsolidatie van de Chinese dochteronderneming Natuzzi Trading en de transformatie ervan naar een joint venture. De voorgestelde overdracht van een belang van 51% in Natuzzi Trading aan het Chinese bedrijf Kuka Furniture is op 27 juli afgerond. Als onderdeel van de transactie boekte Natuzzi het afgelopen jaar buitengewone baten van € 75,4 miljoen, meldt Euwid-Moebel.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven