Bezoek studenten Hout- en Meubileringscollege aan de Salone del Mobile loopt verkeerd af

Studenten van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) uit Amsterdam en Rotterdam die afgelopen week voor een studiereis afgereisd waren naar Milaan, zullen deze niet snel vergeten. Een groot deel van de groep, die onder andere te gast was op de Salone del Mobile, werd getroffen door het besmettelijke norovirus. 

De studenten die op studiereis zijn geweest in Milaan. Klik hier voor een vergroting.

In de nacht van dinsdag op woensdag werden studenten en een aantal docenten ziek. Woensdagavond werd besloten door de begeleiders van de studiereis om medische hulp in te roepen. Er kwamen twee medische teams, aangezien de studenten verspreid waren over twee hostels. De meeste zieken herstelden snel, maar een deel was er slechter aan toe.

Vrijdagavond vertrokken de meeste studenten in goede gezondheid weer uit Milaan naar Nederland. Overdag hadden de studenten met elkaar nog een leuke, goede en interessante dag gehad op de beurs Salone del Mobile. Vier studenten waren nog iets te zwak om terug te reizen. Zij vlogen zaterdag samen met een begeleider van het HMC terug naar Nederland. 

Afgelopen zaterdag (13 april) arriveerde de bus met daarin de studenten.

Het norovirus kan een ontsteking van de darmen veroorzaken en is erg besmettelijk. Het wordt ook wel ‘buikgriep’ genoemd. 

Meer informatie: www.hmcollege.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven