Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Interview algemeen directeur Christian Borsboom (STEEL Benelux):

"In nog geen anderhalf jaar tijd is de fornuizenmarkt compleet veranderd"

De aardbevingen in Groningen dreunen nog steeds na. Ook op de fornuizenmarkt. Christian Borsboom van STEEL Benelux BV, dat een showroom heeft in het Dekker Trend Centre (DTC) in Zevenhuizen, weet er alles van. "Voordat de regering besloot dat we van het gas af moesten, waren 90% van alle fornuizen die we verkochten op gas en slechts 10% had een inductiekookplaat. Binnen anderhalf jaar is dat compleet veranderd. Nu is 90% inductie en 10% gas", vertelt Christian.
In een openhartig interview gaat de algemeen directeur in op het Italiaanse familiebedrijf waarvoor hij nu vier jaar werkt. In die periode heeft hij maar liefst 140 dealers in Nederland weten te overtuigen om (ook) keukenapparatuur van STEEL te gaan verkopen. "Nederland telt meer dan 800 keukenzaken, dus er is zeker nog genoeg markt voor groei", geeft Christian de ambities weer.
STEEL maakt niet-alledaagse producten in het midden-hoog segment die vooral herkenbaar zijn aan details zoals: design, afwerkingsniveau, functionaliteit en prestaties.

Algemeen directeur Christian Borsboom van STEEL Benelux BV in de showroom van Dekker Trend Centre.

Christian heeft in een relatief korte periode STEEL op de Nederlandse kaart gezet. Hierbij richt hij zich vooral op de kritische consument en ondernemer, die zich met een bijzondere keuken wil onderscheiden en open staat voor vernieuwingen, zo zegt hij.
"STEEL is een Noord-Italiaans bedrijf met een lange familietraditie. Het bedrijf uit 1923 wordt gerund door inmiddels de derde generatie van de familie Po en biedt in de fabriek werk aan 40 man. Het is gespecialiseerd in het vervaardigen van fornuizen, kookplaten, inbouwovens, afzuigkappen, koelkasten en compleet stalen keukens (zowel in- als outdoor) voor de consument. Al onze apparatuur wordt custom made gemaakt, de lopende band bestaat niet meer. Iedere werknemer bouwt dan ook een apparaat van a tot z. Dat verhoogt de betrokkenheid en je krijgt uiteindelijk een nog beter product dat vervolgens ook nog door een onafhankelijk afdeling uitgebreid getest wordt in onze fabriek. Is er iets niet goed, hoe klein ook, dan gaat het terug naar de desbetreffende persoon. Op alle apparatuur zit vijf jaar garantie."

Snel schakelen
Doordat STEEL relatief gezien een kleinere specialist is, kan er snel geschakeld worden. Toen Christian aangaf dat 'heel Nederland' overging op inductie, konden de Italianen betrekkelijk snel het roer omgooien. Inmiddels telt het assortiment onder andere 21 verschillende inductiefornuizen die leverbaar zijn in negen kleuren. "Met de techniek lopen we nu voorop. Dat een inductiefornuis van STEEL een karaktervolle kookoplossing is in de keuken, moet nóg meer bekend worden”, stelt Christian.
Trots is hij op het feit dat STEEL de enige fabrikant is die FLEXzone inductietechniek toepast op alle inductiefornuizen vanaf 90 cm breed. Ook is de algemeen directeur blij met de massief stalen bedieningsknoppen waarmee alle inductiefornuizen worden uitgerust. "Dergelijke knoppen zie je alleen bij ons, zijn kenmerkend voor STEEL en zijn echt van toegevoegde waarde. Ze geven de fornuizen een karaktervolle uitstraling en zorgen bovenal voor meer bedieningsgemak. Touchknoppen hebben hun charme, maar zorgen voor minder ruimte op het kookveld. Het bedienen hiervan is niet altijd even prettig.
Een unieke eigenschap en opvallend is dat er geen ventilatiegaten aan de bovenzijde zitten, waardoor er een perfecte aansluiting mogelijk is met werkbladen. Dit is mogelijk, omdat STEEL geforceerde mantelkoeling toepast op al zijn fornuizen. Het ontbreken van de ventilatiegaten, is een groot voordeel bij het schoonmaken en bovendien erg fraai." 

Vier designs
De fornuismodellen van STEEL zijn verdeeld over vier designs: Ascot, Enfasi, Genesi en Oxford. Alle modellen zijn in zowel gas als met FLEXzone inductietechniek verkrijgbaar.
"Ascot staat voor klassiek, nostalgisch. Ook met de Enfasi serie kook je op gas of met inductie. Dit is een industrieel fornuis en behoort tot de meest populaire producten van Steel. De Enfasi serie is volledig afgestemd op raster 13 en heeft een corpushoogte van 78 cm en een vangschaal van 4 cm. De stelpoten zijn instelbaar van 10 t/m 15 cm hoog en dusdanig geplaatst dat indien gewenst de plint, gemakkelijk voorlangs gemonteerd kan worden", legt Christian uit. De Enfasi serie is sinds kort ook verkrijgbaar in de All Black uitvoering en speelt hiermee in op de trend in de markt.

Enfasi, designed by David.

Genesi (zowel gas als inductie) ziet er industrieel en stoer uit, heeft vooral een professionele keukenlook. En Oxford (kookt alleen met gas) is een knipoog naar Engeland met zijn Britse looks."

Omdat de toegevoegde waarde van knopbediening op de inductiefornuizen van STEEL zo enorm gewaardeerd wordt, maar niet iedereen plaats heeft voor een fornuis, introduceert STEEL binnenkort een geheel nieuwe serie FLEXzone inductie cooktops met bedieningsknoppen aan de voorzijde. De bedieningsknoppen kunnen worden gemonteerd aan de voorzijde van het werkblad of in het keukenfront. De cooktops zijn verkrijgbaar in de Enfasi en Ascot serie en zijn aan te vullen met bijpassende inbouw ovenlijnen.

De Genesi 100 verwerkt in een blauwstalen keuken, designed by Fred Constant. FOTO FRED CONSTANT 

Big Green Egg Europe & STEEL OUTDOOR
STEEL maakt ook buitenkeukens van RVS, gebaseerd op de Genesi-serie. Hout wordt hier niet in verwerkt. Nieuw is dat het bedrijf  modules gaat maken voor Big Green Egg Europe. "Zij willen verder groeien en zien kansen in de Kitchen Retail en wij zien kansen met ons luxueuze en brede outdoorprogramma. Zo hebben we elkaar gevonden. In augustus vindt de officiële presentatie van het nieuwe keukenblok plaats."

STEEL heeft een luxueuze en breed outdoorprogramma .

Waar wil Steel Benelux over tien jaar staan?
Christian: "Het zou mooi zijn als we dan ons hechte dealernetwerk verder hebben uitgebreid en dat we qua naamsbekendheid een grote stap voorwaarts hebben gezet. Dat we als dé specialist van karaktervolle keukenproducten bekend staan. We gaan altijd voor de beste kwaliteit. Zelfs 99% goed is niet goed genoeg. Het moet altijd 100% zijn. Anders brengen we het niet op de markt.
Pas als het helemaal perfect te produceren is, kan het verkocht worden. We willen te allen tijde direct het allerbeste product op de markt zetten."

Hieronder zijn video's van de vier verschillende fornuizen te zien:

Ascot

Genesi

Enfasi

Oxford

Meer informatie:
STEEL Benelux B.V.
Kantoor
Eksterlaan 20
2261 EL  LEIDSCHENDAM
+31(0)6 24506837
+31(0)6 15460839
www.steel-cucine.com

Showroom (op afspraak geopend):
Dekker Trend Centre
Nijverheidscentrum 2
2761 JP  ZEVENHUIZEN
+31(0)6 15460839