Van de Franse studio smarin

Nieuwe ergonomische stoel met trampoline-effect

De sChaise van de Franse studio smarin is een nieuwe ergonomische stoel met een trampoline-effect. De stoel is ontworpen om een gezonde zithouding te stimuleren. De verende werking geeft de gebruiker een dynamische positie en vermindert het aantal drukpunten in het lichaam.

In 2012 begon smarin met een onderzoek naar wat tijdens dagelijkse bezigheden de houdingen van het lichaam zijn. Aan de hand van dit onderzoek werden een aantal algemene “slechte” gewoontes geïdentificeerd. Het onderzoek leidde uiteindelijk tot een ontmoeting tussen smarin en het Observatoire des Médecines Non-Conventionnelles (OMNC). Op basis van eenvoudige technieken werden ontwerpen voor meubelen gecreëerd, die voor een verbeterde lichaamshouding moeten zorgen. Aan de hand van dit uitgangspunt heeft smarin tot nu toe naast de sChaise ook andere ergonomische meubelen ontwikkeld, zoals de Kairos, de Sifflu en de Nap Bar.

Fysiotherapeut Lyse Gladieux heeft voor de sChaise een aantal bewegingsoefeningen ontwikkeld die de bloedsomloop stimuleren en spanning uit het lichaam verwijderen. De oefeningen kunnen op elk moment van de dag met een minuut of vijf worden uitgevoerd. Ook zijn er onder de naam Bounce Station een aantal instructievideo’s voor oefeningen met de sChaise gecreëerd.

smarin is in 2003 opgericht door de ontwerper Stéphanie Marin. De studio is gespecialiseerd in meubelontwerp en interieurdesign. De kern van het concept van de studio draait om het onderzoeken en ontwikkelen van producten op basis van duurzame materialen en het introduceren van nieuwe therapeutische houdingen en mechanismes door middel van ergonomische meubelen.

Meer informatie:
smarin


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.