Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Hart van gebouw wordt gevormd door een experience store'

Nilson Beds bouwt nieuw pand op zichtlocatie

Op een half uurtje rijden van de huidige locatie in Barneveld bouwt Nilson Beds in Amersfoort een compleet nieuw hoofdkantoor met magazijn en experience store. "We zijn uit ons jasje gegroeid", laat woordvoerster Daniella Helmus namens Nilson Beds weten. "Het nieuwe pand komt op een zichtlocatie en centraler in het land te liggen. Verder kunnen we het pand geheel naar eigen wens indelen. Zo beschikken we straks over een ‘slaapexperience-ruimte’ waar klanten een matras uit kunnen proberen en even verderop inspiratie kunnen opdoen in gestylde slaapkamers." 

Daniella Helmus.

Nilson Beds is 15 jaar geleden opgericht en telt acht werknemers. Sinds tien jaar is het gehuisvest in Barneveld, waar het onderkomen met een ander bedrijf wordt gedeeld. Door natuurlijke groei werd het magazijn en kantoor te klein. Vandaar dat gekozen is voor nieuwbouw, waarvoor de bekende Nederlandse designers Remy Meijers en Marcel Wolterinck zijn ingeschakeld. "Wolterinck heeft o.a. de entree ontworpen en Remy Meijers het kantoor. En samen hebben ze het exterieur van het gebouw bedacht."

In de nieuwbouw staat de showroom centraal. Achterin is straks het kantoor te vinden dat middels het gebruik van glas in verbinding staat met de overige bedrijfsactiviteiten. "Het hart wordt gevormd door de experience store. Daar kunnen alle producten uitgebreid uitgeprobeerd en bekeken worden. Nu liggen klanten op opgemaakte bedden, straks kunnen ze afzonderlijke matrassen uitproberen en zich door gestylde slaapkamers laten inspireren. We verkopen geen doorsnee boxsprings, maar alles is op maat te verkrijgen, van hoofdbord tot beddengoed. We kunnen dus de totale slaapkamerinrichting verzorgen."

De nieuwe showroom wordt voorzien van diverse zithoeken en loungebanken. Ook komt er een bar. Daardoor leent het zich straks ook voor het houden van events. Op de eerste etage komen extra kantoren en worden designbedden geshowd. 
"Het nieuwe pand wordt op de groei gebouwd, waardoor een deel in de verhuur gaat. Het liefst aan een ondernemer die ook actief is in het hogere segment van de interieurbranche", geeft Daniella aan.
Nieuw is verder dat na de opening Nilson Beds ook op zaterdag geopend is. "We richten ons zowel op de particuliere als zakelijke markt. We leveren ook aan hotels. Zo kan het gebeuren dat mensen die de nacht op een bed van ons hebben doorgebracht de volgende dag bij ons in de showroom staan. Overigens zijn we ook buiten de openingstijden en op afspraak te bezoeken." 

Het beddenbedrijf levert enkel handgemaakte producten die naar keuze van de klant van natuurlijke materialen gemaakt kunnen worden. "Alles is maatwerk. Niet een bed dat bij ons de deur uitgaat is hetzelfde. De gemiddelde levertijd is acht weken en dat is redelijk snel." 

Nieuwe collectie
 Het voorjaar luidde Nilson Beds onlangs in met het roze bed Pink Blossom. "Glamour is terug in het interieur. Boutique hotels zijn hot en in de woonwereld glanst ‘boudoir chique’ je tegemoet. Poederachtige pastels en ‘nude’-tinten gecombineerd met een donkere kleur, geven een spannend en stijlvol effect."

Directeur Rijndert Fluit.

De nieuwe boutique-trend kenmerkt zich door een mix van luxe materialen, warme kleuren, glanzende stoffen, gouden accenten en exotische accessoires. "De kunst is altijd om de basis van je inrichting neutraal en tijdloos te houden, zodat je meubels kunnen meegroeien met de trends", vertelt directeur Rijndert Fluit. "Ons nieuwe roze bed is daar een mooi voorbeeld van. Het model is strak en tijdloos en de kleur vrij klassiek."

Boutique-hotel glamour in de slaapkamer: het roze handgemaakte bed opgemaakt met ton-sur-ton bedlinnen gecombineerd
met jade-groene nachtkastjes in hoogglans met goudkleurig onderstel.

Naast bedden maakt Nilson nachtkastjes, side tables en zitmeubels voor de slaapkamer. Ook deze worden op maat gemaakt, passend bij het bed en interieur-ontwerp. "Alles kan in de gewenste RAL-kleur, houtsoort, stof of leer worden gemaakt", legt Rijndert uit. "Door alle meubels op elkaar af te stemmen ontstaat eenheid en rust, en dat is belangrijk in de slaapkamer."
Ook voor beddengoed en spreien kan de interieurliefhebber terecht bij Nilson.

Meer informatie: 
Nilson Beds 
Anthonie Fokkerstraat 41 
3772 MP Barneveld
T +31 (0) 342 478 452 
office@nilsonbeds.nl
www.nilsonbeds.com