Forbo biedt totaaloplossing voor projectvloeren

Met System Solutions introduceert Forbo een unieke totaaloplossing voor projectvloeren. Dit servicepakket biedt een garantie van tien jaar op het complete systeem, van primer tot en met de geïnstalleerde vloerbedekking. 

Forbo wil naar eigen zeggen de opdrachtgever ontzorgen. Dat wil zeggen, dat Forbo niet alleen hoogwaardige producten levert maar vooral oplossingen biedt. Alle vloerprojecten vanaf 300 m2 komen in aanmerking voor System Solutions, met tien jaar garantie op het complete systeem. Er zijn enkele voorwaarden. Zo moet het project vóór de uitvoering bij de accountmanager worden aangemeld. De vloerenbedrijven verplichten zich om producten van Forbo en Eurocol te gebruiken, dat zijn naast vloerbedekking van Forbo ook de nieuwste primers, lijmen en egalisatiemiddelen van Forbo Eurocol. In de keuze voor het vloerenbedrijf staat de opdrachtgever vrij. “Forbo is volledig onafhankelijk en bepaalt niet met welke projectinrichter de klant in zee gaat”, vertelt Marcel van den Berge, national salesmanager van Forbo Flooring. “Wel bieden we een professioneel advies en geven we zonodig referenties op van betrouwbare vakbedrijven. Tijdens het project bewaken wij de spelregels die we binnen System Solutions hebben afgesproken. Forbo is het enige aanspreekpunt voor de klant. Bij problemen nemen wij de regie over en treden we in overleg met het betrokken vloerenbedrijf. De klant kan steeds terugvallen op onze ondersteuning. Als extern raadgever nemen we zorgen weg, en daarmee besparen we tijd en geld”, vervolgt Van den Berge.

Voor Guus Dreu is dat ontzorgen een welkome service. Hij is hoofd Facilitaire Zaken van het Niftarlake College in Maarssen, een middelbare school met 1.600 leerlingen. Afgelopen zomer liet hij voor 4.600 m2 aan Marmoleum vloeren installeren, aangevuld met Coral schoonloopmatten. Dankzij System Solutions werd de klus binnen zes weken geklaard; de periode van de zomervakantie. “In mijn optiek kent System Solutions alleen maar voordelen”, zegt hij. “Vooraf had ik zelf al een keuze voor Marmoleum gemaakt. Dat is gewoon de beste vloer in de markt: duurzaam, sterk en weerbaar. En dan krijg je er nog de hoogwaardige lijmen en egalisaties van Eurocol bij. Het grootste pluspunt is wel die back-up van Forbo. Mocht er vertraging optreden, en dat gebeurt al gauw met zo’n grote klus, dan sta je er niet alleen voor. Forbo treedt dan namens mij in overleg met de betrokken vloerenleggers. Er is maar één set aan garantievoorwaarden, dat scheelt ook. Zo ben je verzekerd van continuïteit en dek je risico’s af. Dat geeft een gerust gevoel”, vervolgt Guus Dreu.

Na een verkennend gesprek werd de school bezocht door een Forbo-specialist. Die bracht een installatieadvies uit. “Samen ga je vervolgens bedrijven selecteren die het werk kunnen uitvoeren”, vertelt Guus Dreu. “De bedrijven die een offerte mogen opstellen gaan dan akkoord met de garantievoorwaarden van System Solutions. Dat vind ik logisch, want Forbo-Eurocol kan alleen instaan voor de kwaliteit van zijn eigen producten.” Na de opstart van het project kwam de contactpersoon van Forbo regelmatig controleren. Daarvan werd verslag uitgebracht. “Die controle is een gedeelde verantwoordelijkheid”, zegt Dreu. “Je moet als opdrachtgever ook zelf de vinger aan de pols houden. Maar als ik zie dat er iets niet goed gaat, pakt Forbo de regie over. Mijn contactpersoon zorgt binnen vier weken voor een oplossing. Je hoeft bij schades of oponthoud dan niet zelf te reclameren. Als de installatie conform het advies en de voorwaarden is uitgevoerd, krijgt de opdrachtgever een garantiecertificaat.”

Gedurende de installatie liep Guus Dreu tegen een probleem op. “Afgelopen zomer was het heel warm. Bij het egaliseren van de anhydriet ondervloer lagen de slangen buiten in de volle zon. Daardoor was het egalisatiemiddel bij het aanbrengen nauwelijks meer vloeibaar. Zo ontstond er craquelé in de vloer. Ik heb meteen aan de bel getrokken bij de accountmanager van Forbo. Die constateerde dat ook het aanbrengen van de primer niet volgens voorschrift was gedaan. Het moest over, vond hij. Op zijn initiatief werden er meteen tien pallets met nieuwe zakken aangeleverd. Ook is het vloerenbedrijf niet meer overdag maar ’s avonds gaan egaliseren, toen het koeler was. Met een perfect resultaat. Had ik het op zijn beloop gelaten, dan was het niet mogelijk geweest om de bovenvloer netjes af te werken. Op zo’n moment is Forbo je rechterhand en bewijst System Solutions direct zijn waarde.”

System Solutions staat garant voor herstel van schade, mits de garantievoorwaarden zijn nageleefd. Schade herstellen kan in de papieren lopen. Toch is Forbo bereid dat risico te dragen. “Wij steken onze handen in het vuur voor de kwaliteit van onze producten”, zegt Rob Eijgelsheim, verkoopdirecteur van Eurocol. “Dat vinden wij heel vanzelfsprekend, want we hebben een naam hoog te houden. We maken een halffabrikaat maar worden beoordeeld op het eindresultaat. Daarom willen we wel dat onze vloerproducten op de juiste wijze worden gehanteerd en toegepast. En daar zien we op toe.” Guus Dreu bevestigt dat Forbo het financiële risico voor de klant tot een minimum beperkt. “Bij verzekerde garantie ben je overgeleverd aan de verzekeringsmaatschappij. Dat hoeft geen probleem te zijn bij kleine schades op een strook vinyl of een tapijttegel. Het is wel een probleem bij vloeren die je in banen legt en in strekkende meters, zoals Marmoleum. Een schade herstellen vindt de verzekeraar dan al gauw te duur. Met System Solutions is dat risico afgedekt. Het wordt gewoon vergoed, klaar.”
Rob Eijgelsheim van Eurocol: “Of de klant nu kiest voor vinyl, linoleum of Marmoleum maakt ons niet eens zoveel uit. Het belangrijkste is dat hij tevreden is over de oplossing. Er is geen betere ambassadeur dan een enthousiaste klant.”

Meer informatie:
Forbo Flooring
contact@forbo.com
www.forbo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven