'Niet alleen toe te passen op vloeren, maar ook op muren en meubels'

Tarkett onthult nieuwe homogeen vinylcollectie

Tarkett onthult zijn nieuwe homogeen vinylcollectie, de iQ Surface, tijdens de Milaan Design Week. De nieuwe collectie vinyl is het resultaat van een samenwerking tussen Tarkett en het
Zweedse Note Design Studio. De designcollectie biedt een brede waaier aan mogelijkheden en focust sterk op functionaliteit, vorm en kleur. Homogeen vinyl van Tarkett is niet alleen toe te passen op vloeren, maar ook op verschillende oppervlakken zoals muren en meubels.  

iQ Surface is de uitkomst van vijftig jaar vakmanschap van Tarkett. Al sinds 1947 zoekt de organisatie naar innovatieve toepassingen van homogeen vinyl. Het materiaal werd oorspronkelijk gebruikt als vloerbedekking en is uitgegroeid tot een creatief en milieuvriendelijk ontwerp hulpmiddel.

Om vanuit een originele invalshoek met homogeen vinyl te werken, sloeg Tarkett de handen ineen met Note Design Studio. Het ontwerpbureau zag de veelzijdigheid van homogeen vinyl en besloot het te combineren met andere materialen. "Homogeen vinyl is technisch geavanceerd, flexibel, duurzaam en gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Tarkett en Note Design Studio verkenden de grenzen van homogeen vinyl en creëerden samen iQ Surface, een collectie die opvalt door haar uitstekende prestaties en schitterende look", laat een woordvoerder van Tarkett weten.

Het innovatieve gebruik van gekleurde lasdraden benadrukt de artistieke uitstraling. Het kleurenpalet werd in een eigentijds jasje gestoken. De collectie omvat vijf productreeksen in de bekende verfijnde tinten en nuances van Note: Contrast, Rouge, Sober, Dimmed en Vivid. Beige is de rode draad door de collectie. 

"Tarkett creëert steevast duurzame oplossingen. Ons bedrijf wil de klanten de kans geven om vinylvloeren aan het einde van hun levensduur te recyclen en werkt daarom momenteel aan een proefproject in Scandinavië. Zo heeft Tarkett in het kader van zijn inspanningen op het gebied van recycling onlangs in Zweden een innovatieve technische oplossing ontwikkeld. Als homogeen vinyl wordt vervangen, worden eerst alle lijm- en betonresten verwijderd.
Daarna wordt het materiaal gerecycled tot vinyl met dezelfde kwaliteit als vinyl uit ruwe grondstoffen. Het iQSurface materiaal dat vandaag wordt geplaatst, kan dus worden hergebruikt in de toekomst. Voor de productie van homogeen vinyl in Zweden gebruikt Tarkett jaarlijks
gemiddeld 25,5% gerecyclede materialen. Hoge onderhoudskosten en tijdverlies door drogen zijn voorgoed verleden tijd. Door droog opwrijven kan het materiaal namelijk snel en gemakkelijk worden onderhouden", besluit een woordvoerder.

Meer informatie:
Tarkett
www.tarkett.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven