Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lichtinstallatie snijpunt tussen kunst en industrieel design

WireLine van Flos bij Miart 2019

Flos nam deel aan de International Fair of Modern and Contemporary Art in Milaan (Miart) met een lichtinstallatie, die specifiek voor dit evenement was ontwikkeld. Flos is een technische sponsor van Miart 2019, dat van 5 tot 7 april werd gehouden. De lichtinstallatie was te zien in de VIP-lounge en het restaurant van de tentoonstelling.

De lichtinstallatie is ontwikkeld door Formafantasma en met name gericht op de nieuwe hanglamp WireLine. De WireLine-lamp bevindt zich conceptueel gezien op het snijpunt tussen kunst en industrieel ontwerp.

Formafantasma is een studio die is opgezet door de Italiaanse kunstenaars Andrea Trimarchi en Simone Farresin. Eerder in 2017 werd door dit duo lamp WireRing voor Flos ontwikkeld. De WireLine die nu voor Flos is gecreëerd, maakt gebruik van een aantal uitgangspunten die ook bij WireRing werden toegepast.





Net als bij WireRing speelt bij het ontwerp van WireLine de elektriciteitskabel van de lamp een centrale rol. De kabel is afgeplat om een soort rubberen riem te vormen en zo van het plafond te hangen. De kabel houdt een geribbelde glazen uitstulping vast, die een LED-lichtbron vasthoudt. Het rubber geeft een industrieel uiterlijk aan de lamp en vormt zo een contrast met het verfijnde glaswerk van de lamp. De lamp kan zowel op zichzelf worden geïnstalleerd als samen met meerdere lampen voor uitvoerige visuele composities.

Meer informatie:
Flos

Publicatiedatum: