Voor 4e keer Nederlandse deuren open van Palazzo Francesco Turati

Salone del Mobile start vandaag in Milaan

Meer dan 300.000 liefhebbers zullen deze week Milaan aandoen om daar de 58e editie van de Salone del Mobile te bezoeken, de grootste en meest prestigieuze woonbeurs van Europa. De woonbeurs maakt deel uit van de Milan Design Week en is een van de beroemdste internationale beurzen op het gebied van design, interieurontwerp en architectuur. Vele bezoekers waren overigens gisteren (maandag) al in Milaan aangekomen, omdat op 8 april de festiviteiten en presentaties in de rest van Milaan losbarstten. Vanuit Nederland geven de komende week een kleine zestig deelnemende bedrijven, designers enz. in Palazzo Francesco Turati acte de présence.

Masterly is de plek waar de Nederlanders zich tijdens de Salone del Mobile in Italië zullen presenteren. Deze is gesitueerd in het sprookjesachtige Palazzo Francesco Turati, midden in het centrum. Een wonderschoon neorenaissance paleis, gebouwd rond 1873, met prachtig gerestaureerde historische binnenruimten en een imposante binnenplaats. De deuren van het paleis gaan nog maar sinds 2016 exclusief open, speciaal voor de bezoekers aan het Nederlandse paviljoen. Maar let op: je mag de fraai ingelegde houten vloeren alleen met slofjes betreden. Eenmaal binnen is het echter genieten van de ornamenten met goudluster, de fluwelen- en zijden wandbespanningen, de romantische plafondschilderingen en de handgesneden houten deuren en kozijnen", zo omschreef Leem Wonen het een aantal jaren geleden treffend.

Onder de titel Masterly - The Dutch in Milano presenteren Nederlandse ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven, ontwerpbureaus en -collectieven zich in het centrum van Milaan.
In het fascinerende Palazzo Francesco Turati verrijst opnieuw hét Nederlands paviljoen met het beste design en ambachtelijk vakwerk dat Nederland te bieden heeft.

Tijdens de Salone del Mobile is het Nederlands paviljoen een baken van sublieme ontwerpkwaliteit, ambachtelijk vakmanschap en innovatie. Een bundeling van krachten die aandacht en publiciteit trekt. Met een museale tentoonstelling en presentaties die frapperen in het designmekka Milaan.

Op de prachtige, deels overdekte binnenplaats van het Palazzo is het vervolgens goed toeven. Het dakterras op de vijfde verdieping biedt een schitterend uitzicht over Milaan. Ideaal om na te praten, te netwerken en te genieten.

Op Masterly staan alle deelnemende Nederlandse bedrijven e.d. op een rijtje.

Stylink publiceerde een interessante blog.

Meer informatie: www.salonemilano.it


 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven